Keila korvpalliklubi vallandas Peep Pahvi

Postimees Sport
Copy
Peep Pahv.
Peep Pahv. Foto: Sander Ilvest

Keila Korvpallikool otsustas erakorraliselt üles öelda töölepingu esindusmeeskonna peatreeneri Peep Pahviga. Otsuse aluseks on usalduse kaotus seoses esindusmeeskonna sponsorrahade suunamisega Pahvile kuuluvasse mittetulundusühingusse.

Keila Korvpallikooli tegevjuht Tarmo Hein teatas pressiteates, et esindusmeeskonna majandamine peab toimuma Keila Korvpallikooli koosseisus, et tagada professionaalne, läbipaistev ja jätkusuutlik tegevus. Sellest hoolimata esitas peatreener Pahv korvpallimeeskonna toetajatele arveid tema enda kontrolli all oleva MTÜ Keila Basket nimel ning kogus toetussummasid Korvpallikooli asemel sinna.

Kooli tegevjuhi sõnul sõlmis kool eelmise aasta juunis asutatud MTÜ Keila Basketiga toona aastase koostöölepingu, mille raames oli peatreener Pahvil õigus sponsorrahasid kaasata Keila Basketi kaudu, kuid see süsteem ei õigustanud ennast. «Käesoleva aasta juulis me selle koostöö lõpetasime ning kogu meeskonna rahastamine pidi liikuma korvpallikooli alla. Paraku selgus, et peatreener Pahv sponsorlusalase koostöö lõppemist millekski ei pidanud ning ta jätkas isikliku MTÜ kaudu sponsoritele arvete esitamist,» selgitas Hein.

«Sellist peatreeneri isetegevust ei saa lubada. Kogu esindusmeeskonna finantstegevus saab toimuda ainult meeskonna tegevuse eest vastutava organisatsiooni eelarve kaudu. Avalikuks tulnud tegevus, kus sponsorrahasid suunati enda juriidilisse kehasse on lojaalsuskohustuse rikkumine ja loonud nii esindusmeeskonnale kahju tekkimise olukorra kui ka kahjustanud Keila Korvpallikooli mainet toetajate silmis,» lisas Hein.

Keila Korvpallikool otsustas juba kevadel, et esindusmeeskonna tegevust jätkatakse Keila Korvpallikooli koosseisus, et siduda lahti peatreeneri ja meeskonna juhi ametikohad ning vältida nii võimalikke huvide konflikte. Samuti soovib korvpallikool tagada noortele arenguvõimalused ühtses süsteemis kuni meistriliigani välja. Üks ühtne organisatsioon lihtsustab ka personalipoliitikat, vähendab ametikohtade dubleerimist ja loob läbipaistvama asjaajamise nii toetajate, koostööpartnerite kui ka kogukonnaga.

Keila esindusmeeskonna peatreeneri kohale asub alates 22. septembrist senine meeskonna abitreener Kristjan Evart.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles