Suured plaanid: Toyota loob Jyväskylässe üle 200 uue töökoha

Karl Mihkel Eller
Copy
Toyota Yaris GR Rally1-auto. Foto on illustratiivne.
Toyota Yaris GR Rally1-auto. Foto on illustratiivne. Foto: McKlein/Toyota

Augustis teatas Toyota, et rajab Kesk-Soome Jyväskylässe suure arenduskeskuse. Nüüd on selgunud, et selle raames tekib juurde üle 200 uue töökoha.

Kuigi Jyväskyläs asub ka Toyota rallitiimi baas, siis uues keskuse tegeldakse ka sõiduautode arendusega. Kopp lüüakse tulevikus maasse Jyväskylä ja Laukaa piiril Majajärvi järve ääres.

Tehnokeskus tahetakse rajada ökoloogiliseks, loodust austavaks ja turvaliseks piirkonnaks, mis sulandub muu keskkonnaga. Toyota saab keskust kasutada muu hulgas oma ralliautode arendamiseks, samuti saab seal testida Jaapani ettevõtte tänavaautosid.

Tehnokeskus on Toyota jaoks tohutu investeering ja sellel on suur mõju ka piirkonna tööhõivele. See annab tööd rohkem kui 200 inimesele. «Toyota tehnoloogiakeskus võib tuua meie piirkonna ettevõtjateni uusi, seninägematuid võimalusi,» ütles Laukaa vallavanem Linda Leinonen pressiteates, vahendab rallit.fi.

Millal ehitusega alustatakse ja kui suur on projekti maksumus, pole veel teada. Hinnanguliselt on tegemist mitmekümne miljonilise investeeringuga Kesk-Soomesse.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles