Eesti noorrattur jäi EMil esimesena medalita

Postimees Sport
Copy
Madis Mihkels (vasakul).
Madis Mihkels (vasakul). Foto: IMAGO/Hartenfelser/Scanpix

Hollandis Drenthes jätkunud maanteeratturite Euroopa meistrivõistlustel teenis Madis Mihkels kuni 23-aastaste meeste grupisidus neljanda koha.

136,5-kilomeetrisel võistlusel pälvis soolovõidu taanlane Henrik Pedersen ajaga 3:00.12. Hõbemedali sai kaela hispaanlane Ivan Romeo (+0.25) ja pronksisele autasule spurtis end järgmisest grupist prantslane Paul Magnier (+0.37), seisab pressiteates.

Neljanda kohaga leppima pidanud Mihkels kiitis koondisekaaslaseid ning tõdes, et peale sellist võistlust on kahju, et end medalile ei suutnud spurtida. Samas tunnistas eestlane, et kolmanda koha teeninud prantslane oli selgelt teisest klassist. «Kutid tegid väga head tööd, et mind Vambergi ringidele jõudes positsioonile aidata. Edasi sain juba ilusti ise hakkama,» rääkis Mihkels. «Ühel hetkel, kui tekkis ohtlik minek, kus ma sees polnud, ilmus Lauri [Tamm] jälle kohe välja ja vedas grupi järgi. Tõesti super töö! Tunnen end natuke halvasti, et ei suutnud seepärast medalit võtta, kuid polnud varianti. Võib-olla maksin lõpus natuke lõivu, sest olin igal ringil üpris aktiivne ja minekutes sees, mis lõpuks kuhugi ei läinud.»

Teistest eestlastest sai Aaron Aus (+0.47) 27., Romet Pajur (+1.37) 52. ja Lauri Tamm (+5.36) 65. koha. Gleb Karpenko ja Frank Aron Ragilo tulemust kirja ei saanud.

Reedel on kavas veel 108-kilomeetrine kuni 23-aastaste naisratturite grupisõit, kus on eestlastest stardis Elina Tasane, Kristel Sandra Soonik, Elisabeth Ebras ja Laura Lizette Sander.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles