Eesti rattureid saatis EMil ebaõnn

Postimees Sport
Copy
Eesti ratturid U23 EMil.
Eesti ratturid U23 EMil. Foto: EJL

Hollandis Drenthes jätkuvatel maanteeratturite Euroopa meistrivõistlustel pälvis kuni 23-aastaste naiste grupisõidus eestlaste parimana 65. koha Laura Lizette Sander.

108-kilomeetrise võistluse alguses hakkas juba juhtuma, kui grupis toimunud kukkumisse jäid ka Eesti ratturid Elisabeth Ebras ja Elina Tasane. Kõvasti vaeva nähes jõuti siiski esimestele uuesti järele, kuid selleks jäeti rajale väga palju jõuvarusid. Ebrast saatis veel eriti suur ebaõnn, kuna kukkumises purunes tema kingatald, mis muutis lõpuks võistlemise võimatuks ja nii jäi EM tema jaoks lõpetamata.

Finišisse ei jõudnud ka Kristel Sandra Soonik, kes küll esimesest kukkumisest pääses, kuid 40. kilomeetril enam mitte. Nii tuli edasi võistelda varurattaga ning ring enne finišit rajalt maha tulla.

Laura Lizette Sander pääses kukkumistest, kuid tundis juba eraldistardist võistluse ajal ennast halvasti ja tõdes võistluse järel, et vorm ei ole tõenäoliselt kõige parem. «Väga närviline sõit oli ja mul oli hea meel juba lõpetamise üle. Ma ei oodanudki täna endalt, et ma kuskil eesotsas oleksin,“ ütles Sander, kes kaotas võitjale kuue minutiga.

Tasane pälvis lõpuks 76. koha, jäädes parimale alla kuue minuti ja 24 sekundiga. Euroopa meistriks krooniti kodupubliku rõõmuks Ilse Pluimers (2:46.34), edestades lõputõusul inglannat Anna Shackleyd ja šveitslannat Linda Zanettit. Kokku jõudis finišisse 94 naisratturit.

Laupäeval on võistlustules meesjuuniorid (111 km) ja eliitnaised (131,3 km). Eestit on esindamas Gabriel Helmut Aduson, Oskar Küüt, Martti Lenzius, Virgo Mitt, Markus Mäeuibo ja Oliver Mätik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles