BLOGI Kristin Tattar triumfeeris USA lahtistel ja kirjutas kuldse peatüki kettagolfi ajalukku

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kristin Tattar.
Kristin Tattar. Foto: Twitter @DiscGolfProTour

Eesti edukaim kettagolfar Kristin Tattar võitis hooaja viimase Major-kategooria võistluseks olnud USA lahtised meistrivõistlused. Eestlannast sai ka esimene naiskettagolfar, kes suutnud ühel hooajal võita kõik neli Major-kategooria turniiri.

Enne otsustavat päeva:

Tattarist võib saada esimene naine, kes võitnud hooaja jooksul kõik slämmiturniirid. Tal on juba käes Champions Cupi, Euroopa Openi ja MMi esikoht.

Avapäeva järel oli Tattar alles seitsmendal kohal. Alguse ehmatuse järel õnnestus reedega teiseks ning laupäevaga liidriks ronida.

Burlingtonis peetaval võitlusel tõusis Tattar eelviimasel päeval esikohale viimasel rajal. Tema tegi neli, suurim rivaal Henna Blomroos aga koguni kaheksa viset. Eestlanna on viimase, neljanda vooru eel peal kahe viskega.

Foto: PDGA

Kõrges mängus on ka Kristi Unt ja Keiti Tätte. Esimene jagab neist skooriga -4 kuuendat ja teine -1ga kümnendat positsiooni. Võistlustules on ka Kaidi Allsalu, kes paikneb enne viimast päeva tulemusega +8 31. kohal. USA lahtistel teenivad 41 paremat sportlast ka auhinnaraha.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles