VIDEOD Märul tribüünidel katkestas kohtumise ja pani Hollandi tippklubis pead veerema

Karl Mihkel Eller
Copy
Amsterdami Ajaxi kodustaadion ehk Johan Cruijff'i Arena, kus pühapäevane mäng Feyenoordiga katkestati huligaanide märuli tõttu.
Amsterdami Ajaxi kodustaadion ehk Johan Cruijff'i Arena, kus pühapäevane mäng Feyenoordiga katkestati huligaanide märuli tõttu. Foto: ANP/EPA/SCANPIX

Kui Hispaanias kutsutakse Madridi Reali ja Barcelona vahelist vastasseisu El Classico’ks, siis Hollandis on sarnane ajalugu Amsterdamis Ajaxi ja Feyenoordi vahel. De Klassieker’i pühapäevane matš Hollandi pealinnas kujunes aga kaoseks. Esimese poolajal jäi Ajax 0:3 kaotusseisu ning 55. minutil murdus fännide viimane kannatus. Tribüünidel tekkinud märuli järel mäng katkestati.

Kohtumise muudab kummaliseks asjaolu, et märuliohu tõttu ei lubatud staadionile Feyenoordi fänne, aga tagant järele tuleb välja, et kaose tekitamiseks piisas kodumeeskonna huligaanidest. Ajax on hooaja esimest neljast mängust võitnud ja kaotanud ühe ning kaks on lõppenud viigiga. Nii platseerub 36-kordne Hollandi meister liigatabelis alles 14. kohal.

Pühapäeval ei tekkinud Amsterdamis toimunud mängu favoriidis kahtlust. Feyenoord oli juba 18. minutiks asunud mehhiklase Santiago Gimenezi väravatest 2:0 juhtima. 3:0 värav sündis 37. minutil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles