Ukraina sporditäht kritiseeris Bubkat: meie jaoks teda enam ei eksisteeri

Siim Kaasik
, reporter
Copy
Jaroslava Mahutšihh.
Jaroslava Mahutšihh. Foto: Laurie Dieffembacq/Zuma Press/Scanpix

Budapestis kõrgushüppes maailmameistriks kroonitud 22-aastane Jaroslava Mahutšihh kritiseeris teravalt ukraina teivashüppelegendi Sergei Bubkat.

Mahutšihh on üks neist sportlastest, kes on tugevalt võtnud sõna Venemaa sõja kohta Ukrainas. Sama ei saa tema hinnangul öelda aga Bubka kohta.

«Olukord on veidi keeruline. Tunnen sportlasena tema üle uhkust, sest ta on nii palju maailmarekordeid püstitanud. Inimesena ta mulle aga ei meeldi, sest ta pole sõja algusest saati poolt valinud. Meie, kergejõustiklaste jaoks teda enam ei eksisteeri,» lausus Mahutšihh.

Ukraina meedia teatel on Bubka ajanud sõja vältel venelastega kütuseäri. «See on kohutav, sest ta oli pikka aega Ukraina olümpiakomitee president. Kuid ta on oma otsuse teinud,» ütles Mahutšihh.

Bubka ise on venelastega kütuseäri ajamist eitanud. Tema hinnangul on ta saanud laimu osaliseks. «Sündisin Ukraina pinnal ja olen alati riiki esindanud suure uhkusega,» lausus Bubka, kes uuendas karjääri jooksul teivashüppe maailmarekordit koguni 35 korral.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles