17-aastane eestlanna lõpetas debüüthooaja Saksamaal tugeva tulemusega

Postimees Sport
Copy
Carmen Kraav.
Carmen Kraav. Foto: BMW M2 Cup/Gruppe C Photography

Möödunud nädalavahetusel Austrias, Red Bull Ringil toimunud Saksa kereautode DTM võistlussarja kõrval peeti BMW M2 Cup Saksamaa sarja finaaletapp, kus osales ka 17-aastane eestlane Carmen Kraav.

Red Bull Ring oli enne võistlust neiu jaoks tundmatu rada. Kvalifikatsioonsõidu lõpetas Carmen kümnenda kohaga, mis paigutas ta esimeseks sõiduks stardirivi keskosasse. See tähendas, et juba esimesest kurvist saati oli tal vaja aktiivselt kaitsta oma positsiooni ning samal ajal pürgida kõrgemate kohtade poole.

Esimese sõidu alguses sattus Kraav kokkupõrke osaliseks, kuid sellest hoolimata jätkas oma sõitu tõusvas joones. Finišisse jõudis ta üheksandal positsioonil, kuid peale sõidu lõppu määratud ajaline karistus kukutas ta 12. positsioonile. Teist sõitu alustas Kraav 13. stardipositsioonilt ning tegi tugeva tõusu, lõpetades kaheksanda kohaga.

BMW M2 Cup võistlussõit.
BMW M2 Cup võistlussõit. Foto: BMW M2 Cup/Gruppe C Photography

«2023 hooaeg on toonud mulle palju väljakutseid kuna tegemist on väga konkurentsitiheda noorsportlaste sarjaga. Uute radade õppimiseks üleliigselt aega pole ning kohanemine peab olema kiire. Hooaja alguses valmistas see mulle raskuseid, kuid hooaja keskel toimunud areng võimaldas mul hooaja teises pooles näidata suurt potentsiaali.

«See hooaeg oli minu karjääri jaoks äärmiselt oluline kuna sarjal hoiavad aktiivselt silma peal BMW M Motorsport meeskond ning ka teised tippmeeskonnad. Nad on noorte talentide otsingutel ning siin sarjas enda tõestamine loob mulle väga head eeldused tulevikuks,» rääkis Kraav peale võistlust.

BMW M2 Cup Saksamaa hooaja kokkuvõttes oli eestlane 13. kohal, jäädes ainult 11,5 punkti kaugusele esikümnest. Sarja võitis Leyton Fourie Lõuna-Aafrika Vabariigist, teine oli Max Rosam Saksamaalt ja kolmas Batrholomew Horsten Austraaliast. Sari koosnes 12 etapist mis sõideti Saksamaa ja Austria ringradadel. Sarja võitja ja teine koht saavad järgmiseks hooajaks tugeva finantstoe ADAC GT4 sarjas osalemiseks.

«Järgmise hooaja plaanid pole hetkel selged, kuid hea meelega jätkaksin edasi samas sarjas. See hooaeg oli minu esimene hooaeg Euroopas ning vajalik kogemuste saamiseks ning õppimiseks, järgmisel hooajal oleks plaan juba kõrgematele kohtadele sõita. Fookus on hetkel järgmise hooaja ettevalmistustel – on vaja hoida toonust ning otsida treeningvõimalusi, et järgmisel hooajal tugevamana naasta ja kindlasti vahepeal keskenduda ka koolile,» avas Kraav oma plaane.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles