BLOGI Tšiili ralli: Tänak teenis üle pika aja võidu, Evans kirub käest lastud võimalust (2)

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili rallil.
Ott Tänak ja Martin Järveoja Tšiili rallil. Foto: M-Sport

Autoralli MM-sarja hooaja 11., Tšiili kruusaetapi võitis selge ülekaaluga Ott Tänak (M-Sport). Talle järgnesid eelviimase katsega teiseks tõusnud Thierry Neuville (Hyundai) ja Kalle Rovanperä tiitlipidustused edasi lükanud Elfyn Evans (mõlemad Toyota). Küll aga sai Toyota juba kätte võistkondliku esikoha. Põhjaliku ülevaate leiab allolevast blogist.

Võtmesündmused

Reede

Laupäev

Pühapäev

 

Enne võistlust:

Tšiili ralli kuulus viimati autoralli MM-sarja 2019. aastal, mil see võidukihutamine toimus hooaja keskpaigas. Pärast seda on Tšiilis toimuv etapp jäänud nii koroonapandeemia kui ka rahutuste tõttu toimumata. Pärast kolmeaastast pausi ollakse tagasi ja seda hooaja viimase kruusarallina.

2019. aastal, mil ralli esimest ja seni viimast korda MM-sarja kuulus, näitasid seal parimat kiirust Tänak ja Järveoja. Samal aastal maailmameistriks kroonitud rallipaar võitis toona 16 kiiruskatsest kuus ja teenisid maksimaalsed 30 punkti. Nemad on ka ainsad toonasest esikolmikust, kes ka tänavu võistlustules.

Lisaks Eesti rallipaarile on varasemast Tšiilis sõitmise kogemus all ka Elfyn Evansil, Teemu Suninenil, Esapekka Lappil, Thierry Neuville'il, Takamoto Katsutal ja Kalle Rovanperäl. Viimane seejuures kihutas toona WRC2-Pro arvestuses, kus ka kindla esikoha noppis. Katsuta triumfeeris samal ajal WRC2-arvestuses.

Rally1-autosid on Tšiilis rajale minemas koguni 10. Toyota ridades stardivad Rovanperä, Evans ja Katsuta, Hyundai roolis kihutavad Neuville, Suninen ja Lappi ning M-Sport saadab rajale koguni neli autot, mille roolis Tänak, Pierre-Louis Loubet, Grégoire Munster ja kohalik ralliäss Alberto Heller.

 
Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles