Avo Keel võttis ette uue väljakutse

Postimees Sport
Copy
Avo Keel.
Avo Keel. Foto: Brit Maria Tael

Eesti võrkpalli uue klubihooaja avaüritusel täna Tallinnas tutvustati 2023/24. hooaja võistluste formaate ja avalikustati Cronimeti liiga uus tegevjuht – see on endine tippmängija ja tunnustatud treener Avo Keel.

«Cronimeti tulek meeste Balti liiga nimisponsoriks on selle hooaja kõige suurem uudis, aga head uudised sellega ei piirdu. Tänu suursponsori toele saame viia liiga igapäevase juhtimise uuele tasemele. Alaliidul on hea meel, et saime kokkuleppele Avo Keelega, kes on teadmistega nii kodusest klubivõrkpallist kui ka Läti ja Leedu võrkpalli olukorrast üldisemalt, on ideaalne mees juhtima uues kuues hooaega alustavat Cronimeti liigat,» kommenteeris võrkpalliliidu otsust alaliidu president Hanno Pevkur, seisab pressiteates.

«Olen sellises ametis kunagi ammu, aastal 1999, juba olnud, aga aeg, alaliit ja klubid on selle ajaga tundmatuseni muutunud,» ütles Keel esimeses klubidele peetud kõnes. «Tänaseks on mul kogemus alaliidu kontori poolelt, olen osalenud klubi juhtimises, töötanud treeneri ametis nii klubide kui ka rahvuskoondiste juures. Nüüd püüan anda endast kõik, et Cronimeti liigas osalevatel klubidel oleks liigas hea toimetada ning liiga oleks sportlikus mõttes hästi korraldatud,» lisas ta oma esmaseid eesmärke kirjeldades.

Hooajal 2023/24 osaleb liigas 8 meeskonda: 4 Eestist, 3 Lätist ja 1 Leedust.

Eesti võistkonnad

Bigbank Tartu, peatreener Alar Rikberg

Pärnu VK, peatreener Toomas Jasmin

Selver/TalTech, peatreener Andres Toobal

Barrus Võru VK, peatreener Oliver Lüütsepp

Läti võistkonnad

RTU Robežsardze/Jurmala, peatreener Raimonds Vilde

Ezerzeme/Daugavpils Universitāte, peatreener Rihards Puķītis

Jēkabpils Lūši, peatreener Mārcis Obrumans

Leedu võistkond

Gargždai Amber Volley, peatreener Austris Stals

Cronimeti liiga põhiturniiril mängitakse kolm ringi kodus-võõrsil-süsteemis. Põhiturniir algab 1. oktoobril ja lõppeb 18. veebruaril. Põhiturniiri järel mängitakse 2-mängulised play-off’id. Play-off on 2-mänguline, teine mäng toimub põhiturniiri kõrgemal kohal lõpetanud meeskonna kodusaalis, vajadusel otsustab edasipääseja «kuldne geim». Play-off-mängud on planeeritud 24. veebruarile ja 2. märtsile. Nelja meeskonna vaheline kahepäevane finaalturniir Final Four toimub 8.–10. märtsini põhiturniiri võitja kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles