GALERII Eesti ja Norra laskesuusaliidud alustasid koostööd, Otepääl peeti järelkasvukoondiste ühislaager

Postimees Sport
Copy

Eesti ja Norra Laskesuusatamise Föderatsioon alustasid alaliitude vahelist koostööd, et vahetada teadmisi nii treeningmetoodikate kui võistluspaikade eripärade osas. Mõlema riigi järelkasvukoondised kogunesid septembri lõpus Otepääle, et pidada juba teine ühislaager.

Kahe alaliidu vahelised läbirääkimised said alguse suvel Norra initsiatiivil. «Kui norrakad meile koostöö ettepaneku tegid, olime kohe valmis asja arutama. Juba pärast esimest koosolekut leidsime võimaluse, kuidas koostöö käima lükata. Otsustasime, et teeme ühistegevustega algust järelkasvukoondiste tasandil,» ütles Eesti Laskesuusatamise Föderatsiooni spordidirektor Kauri Kõiv, seisab pressiteates.

Norra ja Eesti järelkasvukoondistel on juba selja taga septembri alguses Lillehammeris toimunud ühislaager, mille lõpetas osalemine Norra meistrivõistlustel. Oktoobri esimese nädala lõpuni treenivad 12 Eesti ja 12 Norra noort laskesuusatajat üheskoos Otepääl. Uuesti kohtuvad mõlema riigi noorsportlased taas Otepääl, kui 23. veebruarist 2. märtsini 2024 peetakse Tehvandi Spordikeskuses IBU noorte ja juunioride maailmameistrivõistlused.

Plaanide kohaselt ei piirdu kahe alaliidu vaheline koostöö ainult noortega. «Nii Norra kui ka meie näeme pikemat koostöövõimalust lisaks noortele ka täiskasvanute koondiste ja hooldemeeskondade vahel. Loodetavasti näeme järgnevatel aastatel Otepääl treenimas ka Norra absoluutseid tippe,» lisas Kõiv. «Kuna 2027. aastal toimuvad esmakordselt Otepääl BMW IBU laskesuusatamise maailmameistrivõistlused, siis on norrakad väga huvitatud põhjalikust võistluskeskusega tutvumisest.»

Eesti laskesuusatamise järelkasvukoondises treenivad Adam Adamsoni ja Kalev Ermitsa käe all Jakob Kulbin, Mark-Markos Kehva, Ivar Všivtsev, Yaroslav Neverov, Karl Ramses Tiislär, Karl Rasmus Tiislär, Mehis Udam, Lisbeth Liiv, Emma Roberta Rajando, Kretel Kaljumäe, Vibeke Marie Välbe, Violetta Konopljova ja Mirtel Kärsna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles