Suursoosikute duellis jäi peale Selver/TalTech

Postimees Sport
Copy

Meeste võrkpalli Balti liiga, mis nüüdsest kannab nime Cronimet liiga, uue hooaja esimeses mängus alistas valitsev Eesti meister Selver/TalTech 3:1 (25:22, 21:25, 25:18, 25:23) valitseva Balti meister ja Aadu Luukase karika võitja Tartu Bigbank.

Eelmisel hooajal kohtusid Selver/TalTech ja Bigbank omavahel 9 korral. Balti liiga põhiturniiril võitsid tartlased TalTechi vastu kolm mängu ja kaotasid ühe. Kindlalt 3:0 võitis Alar Rikbergi juhitud ülikoolilinna meeskond Selver/TalTechi ka detsembri keskel mängitud Aadu Luukase karikafinaalis.

Seega oli märtsi lõpus alanud Eesti meistrivõistluste finaalseeria ajaks oli tänaste peategelaste omavaheline mängude seis juba 4-1 Bigbanki kasuks. Ent siis suutsid Andres Toobali hoolealused end kokku võtta ja väga paljudele üllatusena võita nelja võiduni peetud seeria mängugi kaotamata. Seega jäid eelmisel hooajal mängud 5-4 Selver/TalTechi, karikad aga 2-1 tartlaste kasuks.

Selver/TalTechi kapten Andri Aganits: «Meil on hea meel, et see hooaeg saab alguse samas saalis, kus see kevadel meie jaoks nii edukalt lõppes! Oleme natuke erinevas seisus, meil on tartlastega võrreldes hooajaeelset mängupraktikat veidi vähem. Hooaja algusele omaselt tuleb ilmselt tõuse ja mõõnasid mõlemal meeskonnal, aga loodan, et tuleb hästi põnev mäng!»

Bigbank Tartu peatreener Alar Rikberg: «Minul on sel hooajal väga mõnus meeskond, palju toredaid ja ühtehoidvaid inimesi. Ma ei ütle, et oleme peamised favoriidid kõikides sarjades, ja et peaksime kõik karikad võitma, aga võtame sellise plaani, et areneme ja muutume iga päev, iga nädal ja iga kuu järjest paremaks. Ja kui me seda õigesti teeme, küll meile ka siis midagi näppude vahele jääb.»

Ülejäänud kaks Cronimet liigas osalevat Eesti klubi alustavad hooaega 5. oktoobril, mil kell 19 mängivad Võru Barrus – Pärnu VK. Tollest nängust näeb otseülekannet Postimees.ee vahendusel.

Cronimet liiga põhiturniiril mängitakse kolm ringi kodus-võõrsil süsteemis. Põhiturniir lõpeb 18. veebruaril. Põhiturniiri järel peetakse kahemängulised play-off'id, kus selgitatakse neli meeskonda, kes osalevad 8.-10. märtsil toimuval nelja meeskonna finaalturniiril. Final Four mängitakse põhiturniiri võitja kodusaalis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles