Kristjan Port ammusest maailmarekordist: sellel on kerge tärn juures ja seda teab kogu spordimaailm

Postimees Sport
Copy
Florence Griffith Joyner tuli 1988. aastal Soulis olümpiavõitjaks 100, 200 ja 4x100 m jooksus ning võitis hõbeda 4x400 m distantsil.
Florence Griffith Joyner tuli 1988. aastal Soulis olümpiavõitjaks 100, 200 ja 4x100 m jooksus ning võitis hõbeda 4x400 m distantsil. Foto: Imago Sportfotodienst Via Www.imago-images.de/Scanpix

Pühapäevases ETV saates «Hommik Anuga» rääkis Tallinna Ülikooli spordibioloogia professor ja Eesti Antidopingu nõukogu liige Kristjan Port inimvõimete piiridest, kergejõustiku maailmarekorditest ja sporditeadusest.

Saates rääkides arvas Port, et naiste 100 meetri jooksu maailmarekordi omaniku Florence Griffith Joyneri 1988. aastast pärit tippmargil 10,49 peaks tärnikene juures olema.

Spordibioloogia professor Kristjan Port.
Spordibioloogia professor Kristjan Port. Foto: Konstantin Sednev

«Tema rekord ei saa puhas olla. See rekord on väga vana ja siin me vaatamegi, mis tema ajastut ehk 80-ndaid iseloomustab – doping. Me ei pea siin küünilised olema, vaid peame tõele otsa vaatama, et sel ajal ei olnud osad ained keelatud, aga tänaseks päevaks on. Seetõttu on tema rekordil kerge tärn juures ja seda teab kogu spordimaailm,» tõdes Port.

Griffith Joyner suri 1998. aastal kõigest 34-aastasena.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles