Euroopa ja USA suur vastasseis, mis kisub alati pisarad välja

Ville Arike
, reporter
Copy
Enne selle pildi tegemist valati rõõmupisarad juba ära. Euroopa tiimi kapten Luke Donald (keskel karikaga) rõõmustab koos võistkonna liikmetega.
Enne selle pildi tegemist valati rõõmupisarad juba ära. Euroopa tiimi kapten Luke Donald (keskel karikaga) rõõmustab koos võistkonna liikmetega. Foto: ANDREAS SOLARO/AFP/Scanpix

Euroopa ja USA võistkondade vaheline golfivõistlus Ryder Cup on üle maailma vaadatavuselt kolmas telespordi sündmus olümpiamängude ja jalgpalli MMi järel. Mis teeb selle nõnda kaasahaaravaks?

Euroopa oli 2021. aastal teisel pool ookeani saanud kõigi aegade suurima kaotuse 9:19. Selle häbiga elati kaks aastat ning nüüd võeti Itaalias Marco Simone väljakutel ühtviisi magus ja võimas revanš 16,5:11,5.

Kui inglase Tommy Fleetwoodi löök pühapäeval Euroopale võidu kindlustas, andis kapten Luke Donald intervjuu juba õnnepisaraid valades. Päev varem oli ameeriklasest maailma esinumbri Scottie Scheffleri kord silmanurka pühkida, kui ta koos Brooks Koepkaga kaotas minimatši Vana Maailma tõusvatele tähtedele, norralasele Viktor Hovlandile ja rootslasele Ludvig Åbergile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles