FIA andis uuele meeskonnale F1-sarjaga liitumiseks rohelise tule

Karl Mihkel Eller
Copy
Red Bulli tiimipealik Christian Horner (vasakul) vestlemas Michael Andrettiga, kes püüab omanimelist tiimi vedad F1-sarja, kus see hakkaks ilmselt kasutama Cadillaci kaubamärki.
Red Bulli tiimipealik Christian Horner (vasakul) vestlemas Michael Andrettiga, kes püüab omanimelist tiimi vedad F1-sarja, kus see hakkaks ilmselt kasutama Cadillaci kaubamärki. Foto: Wilfredo Lee/AP/Scanpix

F1-sari populaarsus on tõusu teel ning kuigi pikalt on sarja kuulunud kümme meeskonda, siis kahe hooaja pärast võib see kasvada. Rahvusvaheline autoliit (FIA) kaalus kandidaatide sobivust ning kiitis neljast valikust heaks vaid ühe – Andretti Formula Racingu.

Endise USA võidusõitja Michael Andretti on oma meeskonnaga ületanud ühe olulise tõkke, et saada F1 11. meeskonnaks. Pärast pikka ja põhjalikku analüüsi kiitis FIA nende kandidatuuri heaks. Parimal juhul võiks meeskond F1-ga liituda 2025. aastal.

Ülejäänud kolme taotleja pakkumised valiksõela ei läbinud. Kinnitamata andmetel soovisid F1ga liituda praegu F2 ja F3 sarjades võistlevad Hitech ja Carlin ning üks Aasiast pärit meeskond nimega LKY SUNZ.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles