JÄRELVAADATAV Võru alustas hooaega magusa võiduga Pärnu üle

Sport
Copy

Cronimet liiga hooaja teises kohtumises oli Võru Barrus VK 3:1 (25:21, 21:25, 25:13, 30:28) üle Pärnu Võrkpalliklubist. Kohtumine on järelvaadatav

Avageimis sai Barrus pärnakate servivea järel kätte 15:12 edu ning õige pea juhiti juba 18:14, mis jäi Pärnu jaoks püüdmatuks ning kodumeeskond teenis 25:21 geimivõidu.

Teises vaatuses said aga Toomas Jasmini hoolealused Renato Santose serviveast omakorda 12:7 ette ning kuigi Võru tuli kahe punkti kaugusele (23:21), siis ei enamat ja teine geim kuulus tulemusega 25:21 Pärnule.

Kolmandas vaatuses pani Rasmus Meius blokiga kinni Toms Švansi ja Võru meeskond pääses 8:2 ette ning varsti tegi Meius seisuks juba 10:2. See geim läks totaalselt ühte väravasse ning nii said Barruse mehed kätte 25:13 geimivõidu ja olid seega geimivõidu kaugusel mänguvõidust.

Sama hea hooga algas kodumeeskonna jaoks ka neljas vaatus, kui Mattias Rahuoja blokk neile 9:5 edu andis. Pärnu ei kavatsenud aga niisama midagi loovutada ja Švansi ässpalling viis nemad omakorda 12:10 juhtima. Edasi kulges mäng punkt-punktis, 23:23 seisult tõi Gabriel Chancy serviäss Võrule matšpalli seisul 24:23, ent seda ei realiseeritud nagu ka mitut järgmist. Lõpuks tõid ikkagi 30:28 võidu Barruse meeskonnale Chancy ning Shonari Hepburn.

Võru resultatiivseim oli diagonaalründaja Renato Oliveira Santos, kes tõi 24 punkti (efektiivsus +11, rünnak 55%). Tempomees Shonari Hepburn toetas teda 15 (+9, 55%) ja nurgaründaja Kristo Kollo 12 punktiga (+2, 33%). 

Pärnu mänguvankrit tassis peaasjalikult tänavu diagonaalründajana tegutsev Toms Švans 22 punktiga (+10, 50%), nurgaründaja Andrus Raadik ja tempomees Jörgen Vanamõisa toetasid lätlast mõlemad 10 punktiga (+3, 44% ja +1, 71% vastavalt).

Võru vastuvõtt oli 42% ning rünnak 41%. Servijoone tagant virutati 8 ässa ja tehti 20 viga. Blokist teeniti 17 punkti. 

Pärnu vastuvõtt oli 48% ning rünnak 41%. Servijoone tagant virutati 6 ässa ja tehti 23 viga. Blokist teeniti 12 punkti. 

Pärnu meeskonna üks kogenumaid mehi Andrus Raadik tõdes, et ebakõlasid oli omajagu. «Kogu mäng oli väga-väga rabe – palju lihtvigu vastuvõtul, servid, tõsted olid kehvad. Aga päris hästi püsisime mängus, see oli üllatav, aga eks Võru tegi ka oma jamasid seal. Kõvasti on tööd vaja teha ja kõvasti edasi minna just meeskonnana. Peame ühtse hingamise leidma,» kommenteeris nurgaründaja mängujärgselt.

Barruse sama kogenud nurgamees Kristo Kollo lisas: «Suutsime lõpus serviga kenasti survestada ja servi surve oli lbi mängu päris okei. Ma arvan, et see oli üks võidu võti.»

Mängujärgne pressikonverents:

Järgmisena näeb Eesti klubidest Cronimet liigas mängimas Selver/TalTechi ja Võru Barrust, mäng toimub 11. oktoobril kell 19.00 Tallinnas.

Enne mängu:

Kahe hooaja vahel on mõlema meeskonna nägu kõvasti muutunud ja peatreenerid tunnetavad, et paremuse poole.

Möödunud hooajal pääses Pärnu pronksimängu, ent pidi leppima neljanda kohaga, Võru meeskond jäi pidama veerandfinaali.

Baltikumi klubisid ühendavas liigas teist hooaega peatreenerina alustav Pärnu juhendaja Toomas Jasmin ütles, et seekord on tunne enne avamängu rahulikum. «Eelmise aastaga võrreldes, siis tookord oli libikaid rohkem kõhus, praegu on rahulikum tunne. Eks ma ise olen kogenum ja ka mitmed mängijad, kes eelmisel hooajal olid esmakordselt tähtsates rollides, on nüüd sellevõrra kogenumad. Kristo-Joosep Petersonilt, Tony Tammiksaarelt, Allar Kesküllalt ja Ivory Õuekallaselt ootan nüüd juba enesekindlamat tegutsemist,» sõnas peatreener.

«Kui koosseisu vaadata, siis selle kuuajase koos treenitud aja pealt saan öelda, et iga päevaga läheb asi paremaks ja trennis nähakse kõvasti vaeva. Eriti palju näeb vaeva diagonaalründaja rolli astuv Toms Švans. Põhiside on meil 20-aastane lätlane Karlis Ugis Abelitis, kel viskab sisse tüüpilisi noormängija eksimusi, aga see on normaalne ja sellega tegeleme pidevalt. Kogemust on lisandunud ka Andrus Raadiku näol ja selle koosseisuga ei saa olla tiitlitest väiksemaid eesmärke.»

Esimese vastasega on hooaja eel korra mängitud, siis jäi Barrus peale. «Gutmanni turniiril neile vastu ei saanud, nad servisid meid ära ja meie ei saanudki oma mängu käima. Võrul on väga hästi komplekteeritud meeskond, igas liinis head mehed olemas,» lisas Jasmin.

Võru Barruse peatreener Oliver Lüütsepp on samuti hooaja eel positiivselt meelestatud. «Trennides nähtav kvaliteet on kindlasti parem kui eelmisel aastal samal ajal. See tuleneb ühest küljest sellest, et noorte eestlaste setskond on kvaliteetsemaks muutunud ja teine ešelon sammu edasi teinud. Samuti on uued leegionärid heal tasemel. Ja heameelt teeb, et mul on olemas diagonaal, kes saab hakata kohe mängima,» rõõmustas Lüütsepp Renato Oliveira Santose üle, kes pidi eelmisel hooajal lätlase Edvarts Buividsi vigastuste tõttu pidevalt koosseisuga nuputama. Võõrsilt on lisandunud veel sidemängija Gabriel Chancy ja tempomees Shonaru Hepburn ning kodumaale on naasnud kogenud nurgaründaja Kristo Kollo.

Pärnu meeskonda iseloomustades ütles võrukas järgmist: «See, et me neid Gutmannil võitsime, ei tohi meid uinutada. Pärnu on salakaval meeskond eesotsas peatreeneriga. Hooaja lõpus näeme kindlasti selgelt tugevamat Pärnut, kui eelmisel hooajal. Või juba ka hooaja jooksul. Olen ootusärev ja usun, et see saab olema väga põnev hooaeg.»

Kodumängudele kõvasti panustanud Barrus tahab neid selgi hooajal sama hästi korraldada. «Suuri muutusi plaanis pole, püüame sissekäidud rada ja head taset hoida,» lisas Lüütsepp.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles