Legendaarset Amsterdami Ajaxit räsivad skandaalid

Christopher Krutto
Copy
Amsterdami Ajaxi fännid ei ole rahul klubis toimuvaga ja seda on nüüdseks juba jõuliselt väljendatud.
Amsterdami Ajaxi fännid ei ole rahul klubis toimuvaga ja seda on nüüdseks juba jõuliselt väljendatud. Foto: OLAF KRAAK/AFP/Scanpix

Hollandi jalgpalli kõrgliiga ei kuulu maailma kõige teravamasse tippu, kuid ometi teavad pea kõik jalgpallifännid Amsterdami Ajaxi nime. Veel mõned aastad tagasi mängis Hollandi tiim Meistrite liiga poolfinaalis, kuid praegu valitseb selle sees ja ümber kaos.

Ajax on pikalt olnud Hollandi esiklubi ja kodumaine liigatiitel on võidetud rekordilised 36 korda. Kusjuures 23 korral on oldud teised. Lisaks sellele on võidetud neljal korral Meistrite liiga ja veel hooajal 2018/19 mängiti nüüdse Manchester Unitedi peatreeneri Erik ten Hagi käe all Meistrite liiga poolfinaalis.

Ometi on viimased paar aastat Ajaxi jaoks keerulisemalt möödunud. Mullu jäädi koduses kõrgliigas kolmandaks, mille tõttu ei pääsetud Meistrite liigasse. Tänavuse hooaja algus on olnud täiesti katastroofiline. Liigas on viiest mängust võidetud vaid üks ja tabelis ollakse seega 18 tiimi hulgas 15. kohal. Koha võrra langemine tähendaks juba väljalangemistsooni sattumist. 16. kohal olev Almere City jääb Ajaxist maha vaid ühe punktiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles