Talvel EMi medaliga üllatanud Eesti mitmevõistleja: tervisega on asi käest ära

Postimees Sport
Copy
Risto Lillemets.
Risto Lillemets. Foto: Tairo Lutter

Märtsi alguses Istanbulis toimunud kergejõustiku sise-EMil seitsmevõistluse pronksi teeninud Risto Lillemetsa välishooaeg läks totaalselt aia taha.

Uhke saavutuseni jõudis 25-aastane sportlane vaid pärast mõnda kuud koostööd Erki Noolega. Tõsi, Lillemetsal oli ka veidi õnne, sest poodiumile viinud 6079 silma polnud isegi tema isiklik rekord. Aga tiitlivõistlusel maksabki vaid resultaat.

Igal juhul kruttis see ootused üles suvehooajaks. Paraku ebaõnnestusid Lillemetsal aga kõik kolm kümnevõistlust, 8000 punkti jäigi püüdmatuks. Juunis Ratingenis kogus ta 7938, juulis Eesti meistrivõistlustel 7258 ja septembris Talence'is 7898 silma. Isiklik rekord (8156) pärineb 2021. aasta maist.

«Kindlasti on tervisega asi käest ära. Lihtsalt ei olegi sellist teravust ja minekut. Keha poolest on mingid asjad seganud, aga pigem on midagi organismis laiali. Ei ole särtsu, midagi on selle poole pealt paigast ära,» ütles Lillemets intervjuus ERRi spordile.

Masti EMi medalist aga maha ei lase. Ta usub endiselt, et on võimeline tuleval välihooajal koguma vähemalt 8500 punkti ning unistab juuli lõpus algaval Pariisi olümpial osalemisest.

«Tuleb mingite asjade juurde tagasi minna ja teha baasasju hästi palju, et stabiilsus tuleks tagasi ja kindlus tekiks. Ja siis lisada juurde võimsus, mida loodetavasti saab nüüd laduma hakata, siis veel jooksupõhja ja peakski kokku tulema üks korralik kümnevõistlus,» arutles Noolega koostööd jätkav Lillemets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles