Eesti parim ujuja piilus olümpiamedalisti treeningplaane

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Eesti parim meesujuja Kregor Zirk stardib homme Saksamaal Berliinis toimuval hooaja esimesel MK-etapil.

24-aastasel Zirkil jääb seljataha kolmenädalane mäestikulaager Šveitsis, kus tal oli võimalus treenida kõrvuti ühe maailma parima liblikujuja Noe Pontiga. «Hooaja algus on olnud tegus,» räägib ujuja pressiteates.

«Oli huvitav piiluda Noe treeningplaanidesse, aga eelkõige olen keskendunud enda treeningrütmi leidmisele. Keegi ässadest Berliinis tippvormis ei ole, aga hetkel on fookus rohkem suunatud tehnilistele aspektidele ja sellele, et kuidas keha võistlusolukorras reageerib ning taastub,» selgitab Zirk.

Tänavu toimuvad MK-etapid tavapärasest formaadist teistmoodi, sest olümpiahooajal kolitakse lühiraja basseinist 50 meetri basseini. Tom Rushtoni hoolealune märgib, et tema jaoks see suurt midagi ei muuda.

«Võistlus nagu võistlus ikka, hea on taas võistluspinget tunda,» märgib Zirk. «Suurim erinevus on nendel tippujujatel, kes ujuvad tohutult palju distantse, sest 50 meetri basseinis on tunduvalt keerulisem taastuda alade vahel.»

Zirk hüppab Berliinis vette 200 ja 400 m vaba- ning 200 m liblikujumises.

«Kolm finaali oleks hooaja sissejuhatuseks hea märk,» ütleb ujuja rääkides oma eesmärkidest. «Tase on tänavu kõrgem, sest kõigil on silme ees olümpiamängud.»

Zirki viimaste nädalate treeningkaaslane Ponti võitis Tokyo mängudelt 100 m liblika pronksi. Lisaks on tema auhinnakapis kaks lühiraja MMi hõbedat ja pronks. Pikal rajal teenis ta mullu hõbeda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles