16-aastane Jefimova püstitas Eesti rekordi, ent jäi MK-sarja poodiumilt esimesena välja

Karl-Joosep Küngas
Copy
Eneli Jefimova on Berliinis heas hoos..
Eneli Jefimova on Berliinis heas hoos.. Foto: Tairo Lutter

Berliinis algas täna ujumise MK-sarja osavõistlus, mis tõi Eestile kaks finaalikohta.

16-aastane Eneli Jefimova püstitas 200 meetri rinnuliujumises Eesti rekordi, kui läbis distantsi ajaga 2.26,02. Sellega parandas ta enda nimel olnud Eesti rekordit 12 sajandiku võrra. Finaalis andis see tulemus aga neljanda koha.

MK-etapil triumfeeris 22-aastane hollandlanna Tes Schouten, kes läbis distantsi ajaga 2.22,13. See tähistab ka MK-sarja rekordit. Poodiumile kerkisid veel 26-aastane Austraalia ujuja Jenna Strauch (2.23,60) ja Singapuri sportlane En Yi Letitia Sim (2.24,15).

Eestile tõi teise finaalikoha MK-etapi meeste 400 meetri vabaltujumises Kregor Zirk. Hommikul eelujumises seitsmenda ajaga 3.51,66 finaali pääsenud Zirk õhtuses finaalis oma aega parandada ei suutnud ja tulemusega 3.53,14 pälvis kaheksanda koha.

«Enda põhieesmärgi ehk finaalikoha suutsin ära ujuda, kuid finaalis õiget minekut ei leidnud,» rääkis eestlane peale finaali pressiteate vahendusel. «Tehniliselt midagi halvasti ei olnud, lihtsalt tuli veidi kehvem tulemus kui hommikul.»

Finaalis näitas parimat minekut leedukas Danas Rapsys, kes jäi hommikul esialgselt esimesena finaalist välja, kuid ühe konkurendi loobumise tõttu sai viimase finaalikoha. Leedulane teenis ülivõimsa esikoha ajaga 3.44,86. Talle järgnesid rootslane Victor Johansson (3.48,07) ja ameeriklane Kieran Smith (3.48,40).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles