Eesti koondis pääses rahvuste krossi finaali

Postimees Sport
Copy
Eesti koondis kvalifikatsiooni 11. kohaga pääsu rahvuste krossi finaali.
Eesti koondis kvalifikatsiooni 11. kohaga pääsu rahvuste krossi finaali. Foto: Karli Saul

Sel nädalavahetusel toimub Prantsusmaal maailma suurim motokrossivõistlus ehk rahvuste kross. Esimese võistluspäevaga selgusid tänavused finalistid.

Ernée krossirajal on Eestit esindamas Tanel Leok (MXGP), Jörgen-Matthias Talviku (MX2) ja Harri Kullas (MX Open). Leok lõpetas kvalifikatsioonisõidu 19. positsioonil ja Talviku 14. kohal.

Leok tõdes, et tal tekkis põlvega probleeme, mis omakorda segasid sooritust kvalifikatsioonis. Küll aga külastas ta KTMi tiimi füsioterapeuti, kellega koos leiti lahendus homseks võistluspäevaks ja loodetakse valu leevendada.

Talviku sõnul kulges tema sõit tõusude ja mõõnadega. Ta selgitas, et start oli hea ning sõit oli stabiilne, kuid siiski tulid mõned vead sisse. «Kindlasti saaksin oma sõiduga veel vaeva näha, kuid väga okei tulemus,» ütles Talviku.

Head kiirust näitas Kullas, kes alustas kvalifikatsioonisõitu kolmandana ning hoidis pikka aega isegi teist kohta. Mõne vea tõttu lõpetas Kullas siiski neljandal kohal.

Kullas sõitis pikalt Prantsusmaa sõitja Maxime Renaux’i järel teisel kohal. «Prantsuse fännid karjusid seal ja proovisin ise ka sellest energiat võtta. Lihtsalt nii lahe oli sõita,» rääkis Kullas. Ta lisas, et tahtis finaali pääsemiseks vajalikud punktid kätte saada ja liigseid riske ei võtnud.

Eesti pääses finaalsõitudesse 11. kohaga. Esikohal on praegu Prantsusmaa, kuid vaid mõne punkti kaugusel on Hispaania ja Austraalia.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles