Tänak Saaremaa rallist: Torn hoidis tempot peal, päris niisama ei saanud me sõita

Toimetas Ville Arike
Copy
Ott Tänaku tegemised pakuvad eestlastele tohutut huvi.
Ott Tänaku tegemised pakuvad eestlastele tohutut huvi. Foto: @World / M-Sport

Eksmaailmameister Ott Tänak võitis reedel-laupäeval sõidetud koduse Saaremaa ralli 9,2-sekundilise eduga Ken Torni ees ja kiitis konkurenti südi vastupanu eest.

Laupäevahommikuse ringiga suurendasid Tänak ja sel korral talle kaarti lugenud Robert Virves oma Ford Fiesta Rally2 autoga edu Torni ja Kuldar Siku (Škoda Fabia RS Rally2) ees 14,9 sekundile. Pärastlõunal peetud kuuest katsest neli võitsid aga Torn ja Sikk.

«Oli aus võidusõit!» ütles Tänak pressiteate vahendusel. «Ken alustas eile (reedel – toim) kohe hästi ja mina piisavalt kehvasti ning ilmselgelt polnud selles tempos, mis selle autoga olema peab. Täna esimeseks paariks katseks võtsin end kokku ja ka Robert tegi head tööd ning saime vahe sisse.

Pärastlõunal pidime justkui hoidma ja koju tooma. Olgem ausad – Ken hoidis piisavalt palju tempot peal, et päris niisama ei saanud me ka sõita. Olud olid rasked ja ralli väga-väga keeruline. Teed on kiired ja üllatusi palju.

Robertil oli päeva teisel poolel suhteliselt kehv olla ja väga ei nautinud. Viimased paar katset olid tehnilised ega olnud lihtsad, kuid et võidusõit oli peal, polnud tal väga valikut.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles