Eesti sai Põhja- ja Baltimaades ainulaadse maailmatasemel spordirajatise

Toimetas Ville Arike
Copy
Noorte treening vastaavatud Jõulumäe rannaspordialade keskuses.
Noorte treening vastaavatud Jõulumäe rannaspordialade keskuses. Foto: Eesti Jalgpalli Liit / Mauri Levandi

Pärnumaal Jõulumäe tervisespordikeskuses avati aastaringselt kasutatav FIFA-kategooria liivaväljakuga spordihoone, mis on Põhjamaades ja Balti riikides esimene omataoline.

Lisaks rannajalgpallile on multifunktsionaalne liivaväljakuga sisehallis aastaringsed tingimused rannavõrkpalli, -tennise, -käsipalli ja teiste rannaspordialade harrastamiseks. Jõulumäe spordihoone on seejuures Balti riikide ja Põhjamaade ainus, mis vastab rahvusvahelise jalgpalliliidu (FIFA) nõuetele. See võimaldab Eestis korraldada aastaringselt rahvusvahelisi rannajalgpalli võistlusi, talvisel perioodil saab keskuses läbi viia ka treeninglaagreid ja koolitusi.

«Jõulumäel avatud Läänemere piirkonna suurim rannajalgpalli hall on mitte ainult Eesti rannajalgpallis, vaid kogu Euroopa rannajalgpallis mängu muutja. See annab nii Eesti kui teise Euroopa riikide rahvuskoondistele ja klubidele võimaluse sügisel ja talvel treeninglaagreid Eestis läbi viia. Eesti rannajalgpallil on nüüdsest võimalus aastaringselt treenida ja mõelda julgelt ka noorte järelkasvule,» rääkis Eesti rannajalgpalli eestvedaja Kari-Andri Kask pressiteate vahendusel.

Reedel toimunud pidulikul avamisüritusel oli teiste seas kohal valitseva maailmameistri Portugali endine koondislane ja läbi aegade üheks maailma paremaks rannajalgpalluriks peetav Madjer. Ta tutvustas koos Eesti koondise kapteni Kristian Marmoriga enam kui 50 noorele huvilisele rannajalgpalli põhitõdesid.

«Madjer lausus pärast halli külastamist, et soovib juba järgmisel talvel oma treeninglaagrit Eestis korraldada!» kiitis Kask.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles