Kehale ja vaimule puhkust andnud Eesti tippsportlane üllatas ennastki

Postimees Sport
Copy
Kregor Zirk.
Kregor Zirk. Foto: Michael Reaves/AFP/SCANPIX

Nädalavahetusel lõppes Berliinis hooaja esimene MK-etapp, mis osutus eestlaste jaoks vägagi edukaks. Eesti parim meesujuja Kregor Zirk oli enda tulemustes meeldivalt üllatunud.

24-aastane Zirk pääses kõigil kolmel alal finaali ja tegi enda parima resultaadi 200 m vabaujumises, kus ta teenis neljanda koha, jäädes esikolmikust vaid 0,05 sekundi kaugusele, seisab pressiteates.

«Olen meeldivalt üllatunud, et suutsin vaatamata hooaja varajasele faasile näidata korralike tulemusi,» analüüsis Zirk päev pärast hooaja esimest MK-etappi. «Pärast ebaõnnestunud suvist MMi võtsin mitu nädalat keha ja vaimu puhkamiseks ning treeninglainel olen olnud alles viimased viis nädalat.»

Zirk näitas võrreldes suvise MMiga kiiremaid aegu nii 200m vaba- kui ka liblikujumises. Berliinis ujutud distantsidest toob ta esile just vabaujumise.

«200 meetri vabaujumine oli kindlasti selle võistluse parim ujumine. Seal õnnestus mul tehniliselt paljud asjad paika loksutada ning ka üldine enesetunne oli sel distantsil parim. Kirss tordil oleks olnud medal, aga neljandat kohta MK-etapil ei anna häbeneda,» rääkis Zirk.

Eesmärk hästi esineda lühiraja EMil

Viimasel kahel lühiraja MMil on Zirk 200m liblikujumise lõpetanud viiendana. Mullu ta lühiraja EM-il ei osalenud, kuid tänavu soovib sekkuda kõrgesse mängu.

«Tänavusel EMil kattuvad 200 m vaba- ja liblikujumine ning tuleb panustada ühele distantsile,» kiikab Tartust pärit ujuja novembri alguses Rumeenias toimuva tiitlivõistluse suunas.

«Viimastel aastatel on mul lühirajal liblikujumine väga hästi välja tulnud ning ilmselt panustan sellele ka tänavu. Lisaks sobib ajakava poolest ka 400 m vabaujumine ning võimalik, et võistluste viimastel päevadel võtan kõrvalalana plaani ka 100 meetri distantsi.»

Berliini MK-etapil ujus kolmes finaalis ka rinnuliujuja Eneli Jefimova. Ta võitis 100 m distantsi, oli poole lühemal maal teine ja 200 m neljas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles