Euroliiga korvpalluril diagnoositi vähk

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Alles eelmise nädala lõpus käis Achille Polonara kahel korral platsil.
Alles eelmise nädala lõpus käis Achille Polonara kahel korral platsil. Foto: Michele Nucci / IPA / SIPA / Scanpix

Euroopa klubikorvpalli kõrgeimas sarjas, Euroliigas osalev Bologna Virtus teatas, et neil tuleb vähemalt mõnda aega hakkama saada ääremängija Achille Polonara abita.

Lühikese avalduse sisu oli väga tõsine. Novembris 32. sünnipäeva tähistaval itaallasel diagnoositi munandite neoplasm ehk vähk, mis vajab lõikust. «Operatsiooni järel oskame öelda ka taastumiseks kuluva aja,» seisab klubi pressiteates.

Polonara tegi Euroliiga debüüdi 2019. aastal Vitoria Baskonias. Pärast kaht hooaega Hispaanias esindas ta Istanbuli klubisid Fenerbahce ja Efes, kellest esimesega tuldi tunamullu ka Euroopa tugevaima sarja meistriks. 

Tänavuse kalendriaasta alguses mängis Polonara mõne kuu Kaunase Žalgirises. Uut hooaega alustas itaallane aga Virtuses, neljapäevases Euroliiga hooaja avamängus panustas ta Žalgirise vastu 11 minutiga kolme lauapalli ja ühe korvisööduga.

Tartu Ülikooli kliinikum: 

Adekvaatse ja õigeaegse raviga on tervenemisvõimalus seminoomide puhul 95 protsenti ja mitteseminoomide puhul sõltuvalt nende staadiumist 60–95 protsenti.

Teadmiseks

Ühepoolne munandi eemaldamine ei mõjuta patsiendi viljastamisvõimet. Ajutine või püsiv viljatus võib tekkida pärast kiiritus- või keemiaravi. Probleemi lahendab sperma külmutamine ja säilitamine spermapangas.

Seksuaalfunktsiooni häired tekivad sageli psüühilisest pingest, mis kaasneb diagnoosi ja raviga. Üldjuhul erektsioon säilib pärast kasvaja ravi. Küll aga võib agressiivne kemoteraapia libiidot oluliselt vähendada. Retroperitoneaalsete lümfisõlmede kirurgiline eemaldamine võib närvikiudude kahjustuse tõttu põhjustada ejakulatsioonihäireid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles