Poomi ja Vassiljevi detailideni lihvitud plaan ja teostus toob Eesti tippjalgpalli seninägematu tiimi

Ville Arike
, reporter
Copy
Nõmme Unitedi rünnakuliidrid Egert Õunapuu (paremal) ja Jevgeni Demidov on sel hooajal löönud esiliigas kahe peale kokku täpselt 50 väravat – vastavalt 28 ja 22.
Nõmme Unitedi rünnakuliidrid Egert Õunapuu (paremal) ja Jevgeni Demidov on sel hooajal löönud esiliigas kahe peale kokku täpselt 50 väravat – vastavalt 28 ja 22. Foto: Facebook / Esiliiga

Eesti jalgpalliskeenel pole sugugi iseenesest mõistetav, et kõrgema liiga koha teeninud või madalamale langema pidav klubi kahe hooaja vahel tingimata ka niisugusel moel liigub. Nõmme Unitedi jalgpallimeeskond kindlustas pühapäeval 2:1 võiduga Tabasalu üle Premium liiga koha ning klubijuht Mart Poom kinnitas Postimehele: läheme sinna!

Nelja aasta eest tõusis United esiliigasse ja hüppas sealgi kohe paremate sekka, ent kolm esimest aastat andsid 3., 4. ja 6. koha. Läinud talvel kutsuti peatreeneriks aastaid Levadias töötanud Vladimir Vassiljev, kelle käe all on esinetud edukalt.

Esiliiga esikohta matemaatilises plaanis veel saadud pole, sest FC Flora U21 meeskonnal on pidamata kuus mängu ja nõmmelastest 17 punkti vähem. Ent meistriliigasse duublid tõusta ei saa, siin oli Unitedi ainus konkurent Viimsi JK. Neil on viis vooru enne lõppu vastavalt 77 ja 62 punkti ning et tänu edule omavahelistes kohtumistes lõpetabki United konkurendist eespool ka juhul, kui kaotaks kõik oma viimased mängud ja too võidaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles