Ülejärgmise EMi korraldavad Suurbritannia ja Iirimaa, isegi Inglismaa alustab valikturniirilt

Postimees Sport
Copy
EMi karika taustal poseerivad Briti ja Iirimaa ühisdelegatsiooni juht, hiljutine Walesi tippmängija Gareth Bale (paremalt teine) ja UEFA president Aleksander Ceferin (keskel).
EMi karika taustal poseerivad Briti ja Iirimaa ühisdelegatsiooni juht, hiljutine Walesi tippmängija Gareth Bale (paremalt teine) ja UEFA president Aleksander Ceferin (keskel). Foto: Fabrice Coffrini/AFP/Scanpix

Euroopa jalgpalliliit (UEFA) andis 2028. aasta meeste EM-finaalturniiri ainsa alles jäänud kandidaadi korraldada, võistlus peetakse Suurbritannias ja Iirimaal.

Et aga Suurbritannias tegutseb teatavasti neli erinevat jalgpalliliitu (Inglismaa, Šotimaa, Wales, Põhja-Iiri), korraldavad suurturniiri viis alaliitu. Samas on mõistagi tegemist piisavalt kompaktse üritusega.

Küll teatas UEFA, et kui korraldajaid on rohkem kui kaks, ei saa kõigile tagada automaatset kohta EMil. BBC andmetel andiski Inglismaa vutiliit juba teada, et tahab mängida valikturniiril.

Inglismaal mängitakse EMi Londonis Wembleyl ja Tottenhami staadionil, samuti Manchesteris, Liverpoolis, Newvastle'is ja Birminghamis. Šotimaal on valikus Glasgow, Walesil Cardiff, Põhja-Iiril Belfast ja Iirimaal Dublin.

Kui Iirimaal, Põhja-Iiris ega Walesis pole suurturniiri kunagi toimunud, siis Inglismaa on vana tuntud korraldaja ning 2020. aasta EMi üks mängupaikadest oli ka Glasgow. Täiesti üksi korraldas Inglismaa 1966. aasta MMi ja 1996. aasta EMi.

Samuti selgus 2032. aasta EMi korraldaja, selle võistluse said Itaalia ja Türgi kahasse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles