Kalev/Cramo tõi meeskonda NBAs mänginud tagamehe

Karl-Joosep Küngas
Copy
Shamorie Ponds palliga
Shamorie Ponds palliga Foto: AFP / Toshifumi Kitamura / SCANPIX

Oktoobri alguses isiklikel põhjustel BC Kalev/Cramost lahkunud tagamängija Desonta Bradfordi asemele on klubi palganud uue ameeriklasest mängujuhi, kelleks on huvitava tausta ja tugeva potentsiaaliga 25-aastane 185 cm pikkune Shamorie Ponds.

Pärast edukat keskkoolikarjääri suundus Brooklynist pärit Shamorie kodulinnas asuva St. John’si ülikooli korvpalliprogrammi. Esimesel ülikooliaastal nimetati Ponds konverentsi Big East üheks parimaks mängijaks ja valiti ka uustulnukate viisikusse. Tähelend jätkus järgmisel hooajal, mil Ponds mängis 30 mängus keskmiselt 37 minutit ja kogus 21,6 punkti, 5 lauapalli ja 4,7 resultatiivset söötu.

Pärast kolmandat edukat hooaega ülikoolis jätkus mängija karjäär NBAs. Houston Rocketsi särgis võttis Ponds osa 2019. aasta NBA suveliigast ja sellele järgnenud treeninglaagrist, pärast mida tegi ta lepingu Toronto Raptorsiga, saades mänguaega põhiliselt nende G-liiga meeskonnas Raptors 905, aga ka neljas NBA mängus.

2021. aasta veebruaris sõlmis Shamorie Ponds esimese lepingu Euroopas, mängides hooaja lõpuni Bosnia kõrgliiga meeskonnas Spars Realway. Uueks, 2021.–2022. aasta hooajaks oli Ponds tagasi USAs Philadelphia 76ers’i G-liiga meeskonnas Delaware Blue Coats, kus kogus 40 mängu ja 25,5 minuti juures 13,5 punkti, 4,4 lauapalli ja 5 resultatiivset söötu. 2023. aastal võitis Ponds Mehhiko kõrgliiga meeskonna Astros de Jaliscoga CIBACOPA liiga ning valiti finaalseeria kõige väärtuslikumaks mängijaks.

Peatreener Heiko Rannula kirjeldab uut mängijat järgmiselt: «Shamorie on eduka ülikoolikarjääriga väga andekas mängija. Tal on seljataga kaks korralikku hooaega G-liigas ja 4 mängu NBAs. Esimene kord Euroopas mängides ei õnnestunud hästi, aga loodame, et teine tuleb parem. Väga heade instinktide ja hea palliga osav mängujuht, kes võib mängida ka kahe peal. Loodame, et ta on kohale jõudes heas vormis ja saame kohe täiskoosseisus treenima hakata.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles