Jefimova saab treenida koos 18-kordse maailmameistriga

Postimees Sport
Copy
Eneli Jefimova.
Eneli Jefimova. Foto: Philip Fong/AFP/Scanpix

Eesti parimal ujujal Eneli Jefimoval avaneb hea võimalus harjutada koos oma ala tõelise tipuga.

Detsembris peetavaks lühiraja EMiks valmistuv 16-aastane eestlanna näitas eelmisel nädalavahetusel Berliini MK-etapil head vormi. Jefimova võitis 100 m rinnulidistantsi, edestades teiste seas valitsevat maailmameistrit Ruta Meilutytet.

«Tegelikult oli see ikkagi päris suur üllatus minu jaoks, sest minuga samas vahetuses ujus Ruta Meilutyte, kes sai viimasena finaali. Ma arvasin ausalt öeldes, et ta paneb õhtul veel juurde,» meenutas Jefimova usutluses ERRi spordile eelnimetatud võistlust. «Meil oli päev enne kaks trenni ja samal nädalal meil oli veel jõusaal päris tugev.»

Praegu toimuva Ateena MK-etapi jättis Jefimova vahele. Ta sõidab täna Türki ja oktoobri lõpus Rootsi treeninglaagrisse. Neis viimases saab ta treenida koos maailma esisprinteri, krooli ja liblikujumise ässa Sarah Sjöströmiga.

«Et mitte otseselt minna kellegi rinnulikonkurendi juurde, vaid täiesti teise ala ujuja juurde. Seal sellist sprindi know-how'd kindlasti saame väga palju juurde,» selgitas Jefimova treener Henry Hein.

Augustis 30. sünnipäeva tähistanud Sjöströmi CV on väga võimas. Tema auhinnakapist leiab olümpiakulla, -pronksi ja kaks hõbedat. Pika raja MMil on ta triumfeerinud tosinal, lühikeses basseinis kuuel korral. Lisaks on rootslannal neilt võistlustel 11 hõbedat ja neli pronksi. Ja ka see pole veel kõik...

Sjöström on 29-kordne (17 pikal, 12 lühikesel rajal) Euroopa meister. EMidelt on ta kaela saanud ka 20 hõbedat ja viis pronksi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles