Kalev/Cramoga liitus ameeriklasest skoorimasin

Karl-Joosep Küngas
Copy
Anthony Mathis (rohelises).
Anthony Mathis (rohelises). Foto: AFP/STEVE DYKES/Scanpix

BC Kalev/Cramo korvpalliklubi andis teada, et klubiga on liitunud (ja juba ka kohale jõudnud) 26-aastane, 192 cm pikkune ameeriklasest tagamängija Anthony Mathis.

Portlandist pärit Mathis mängis ülikoolis NCAA kõrgeimas divisjonis New Mexico ja Oregoni meeskondade eest. Oma esimese profihooaja (21/22) alguses suundus ta Kreeka kõrgliigasse, kuid lahkus hooaja keskel NBA G-liigasse Austin Spursi meeskonda. 15 mänguga kogus ta keskmiselt 13 punkti, 3,2 lauapalli ja 1,2 resultatiivset söötu, visates seejuures kaugviskeid 38 ja vabaviskeid 91 protsendi täpsusega. Austin Spursiga sõlmis Mathis lepingu ka järgnevaks hooajaks.

22/23 hooaega alustas mängija Rootsis Uppsala meeskonnas, kogudes 8 mänguga keskmiselt 22,8 punkti, 4,1 lauapalli ja 2,9 resultatiivset söötu. Sama hooaja jaanuaris läks Mathis üle Rumeenia kõrgliiga klubisse CSM Târgu Mureș. 2023. suveperioodi pallis Mathis Kanada kõrgliiga suveliigas Saskatchewan Rattlers meeskonnas.

Peatreener Heiko Rannula ütleb, et Mathis on treenerite vaateväljas olnud juulikuust alates: «Mõnikord teeb saatus omad käigud ja nüüd oktoobris saime võimaluse ta Kalevisse tuua. Kui varem otsisime pigem traditsioonilisi palliga mängivaid tagumisi, siis tema tugevuseks on väga hea ilma pallita liikumine. Lisaks on Anthony tõestanud läbi karjääri, et ta on väga ohtlik ja stabiilne viskaja. Ta tekitab rünnakul teistele ruumi ja teeb palliga kiireid otsuseid. Eesmärk on pall paremini liikuma saada ja praeguste mängijate tugevused paremini esile tuua.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles