VIDEO Elu mängu teinud Kullamäe valiti Hispaanias nädala parimaks

Christopher Krutto
Copy
Kristian Kullamäe vedas Bilbao võidule.
Kristian Kullamäe vedas Bilbao võidule. Foto: Bilbao Basket/Facebook

Eesti korvpallikoondislane Kristian Kullamäe tegi nädalavahetusel Hispaania kõrgliigas elu mängu, kui viskas 33 punkti ja aitas Bilbao 94:93 võiduni Artur Konontuški leivaisa Granada Covirani üle. Nüüd sai ta uhke tunnustuse.

Suurepärae kohtumise teinud Kullamäe viskas juba avapoolajaga 21 silma ning lõpetas lõpuks 33 punkti peal (kahesed 9/7, kolmesed 8/5). Lisaks kirjutati meie mehe arvele 4 lauapalli ja 1 korvisööt. Tema +/- näitaja oli +11 ning kasutegur (PIR) 33, mis oli võistkonna parim.

Nüüd teatas Hispaania kõrgliiga oma kodulehel, et eestlasest tagamängija valiti möödunud nädala parimaks mängijaks.

Bilbao korvpallimeeskonna peatreener Jaume Ponsarnau kiitis Kullamäed tugeva individuaalse soorituse eest, aga leidis põhjust ka veidi nuriseda.

Mõistagi tuli pressikonverentsil juttu ka Kullamäe viskekontserdist. «Tiimi komplekteerides palkasimegi ta võtmemängijaks tänu tema mitmekülgsusele ja suutlikkusele täita erinevaid rolle. Ta on kindlasti tugev skoorija,» tunnustas Ponsarnau.

Ent leidus ka väike aga. «Tagamängijad ei leidnud eriti – väikese erandiga [Alex] Renfroe – meie tsentreid üles. Õnneks suutsid Kullamäe ja [Adam] Smith skoorida,» märkis 52-aastane peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles