Suri Tallinna Kaleviga liidu meistriks tulnud Ülo Raidma

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Leinaküünlad.
Leinaküünlad. Foto: Madis Veltman

Esmaspäeval suri 83-aastasena Ülo Raidma, kes tuli 1968. aastal legendaarse Tallinna Kalevi koosseisus Nõukogude Liidu meistriks võrkpallis.

1940. aastal Toilas sündinud Raidma jõudis võrkpalli juurde 15-aastaselt, alustades treeninguid Ahtme keskkoolis Hans Puki käe all. Pärast kooli lõpetamist siirdus ta pealinna õppima Tallinna Pedagoogilises Instituudis (TPedI) kehakultuuri.

Ülo Raidma.
Ülo Raidma. Foto: ESBL

TPedI meeskonnaga tuli ta 1960. ja 1961. aastal Eesti meistriks ning 1961. ja 1962. aastal karika võitjaks. Seejärel liikus 1964. aastal meistersportlase staatuse pälvinud Raidma edasi Tallinna Kalevi ridadesse, kellega tuli 1968. aastal Nõukogude Liidu meistriks. Kaks aastat hiljem said Kalevi mehed liidu meistrivõistlustel veel ka neljanda koha. 

Eesti koondist esindas Raidma kokku tosin aastat, aastatel 1958–1970. 

Pärast sportlaskarjääri lõppu naasis ta Ida-Virumaale, kus oli aastakümneid spordielu eestvedajaid. Ta oli spordiinstruktor nii Kohtla-Järve ehitustrustis kui ka Tammiku kaevanduses, kus töötas paralleelselt ka lõhketööde jaoskonnas. Veel oli Raidma Ida-Virumaa võrkpalliklubi Viro asepresident ja treener.

Vaata, kuidas Kalev 68 mehi 2018. aastal meenutati ja tänati:

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles