JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank teenis kodusaalis magusa võidu

Postimees Sport
Copy

Tartu Bigbank teenis Cronimeti liigas kindla võidu, kui alistas mulluse Balti liiga finaali kordusmatšis RTU Robežsardze/Jurmala 3:0 (25:23, 25:16, 25:23).

Tartlaste resultatiivseim oli nurgaründaja Martti Juhkami 14 punktiga (efektiivsus +9, rünnak 72%). Timo Lõhmus toetas teda 12 (+8, 67%) ja Andris Širjakovs 11 (+6, 49%) punktiga. RTU tulemuslikuim oli Patriks Pinka 11 (+5, 47%) punktiga. 

Tartu vastuvõtt oli 56% ja rünnak 48%, RTU vastavad näitajad olid 54% ja 38%. Bigbank lõi kodusaalis 8 ässa (14 viga) ja teenis 9 blokipunkti. RTU meeste servisaldo oli 6 ässa ja 13 viga ning blokist teeniti 4 punkti.

Tartu Bigbankil on nüüd kolme vooru järel ette näidata kaks võitu ja üks kaotus, RTU-le oli see ühe võidu kõrvale juba teine kaotus.

Enne mängu:

Nii Tartu kui ka RTU on hooaega alustanud ühe võidu ja ühe kaotusega. Taaralinlased on alistanud Pärnu ja alla jäänud Selver/TalTechile, lätlaste võit tuli Jekabpilsi ja kaotus Ezerzeme vastu.

Tartu peatreener Alar Rikberg on nädalavahetuse eel positiivselt meelestatud. «Saan kasutada kõiki mehi ja oleme mänguvalmis. Koostöö, üksteise mõistmise jms osas teeme veel tööd ja näeme vaeva, aga üldseis on lubav,» sõnas ta.

«RTU on suuresti sama võistkond nagu möödunud hooajal, hooaja alguse kohta on nende nurgaründajad (Patriks Pinka ja Janis Teikmanis) ehk tavapärasest teravamad. Matiss Gabdulins on nagu ikka korralikul tasemel, üldmulje neist on üsna hea. Amber Volley ridades on samuti mitmed kahe aasta tagusest ajast samad mehed, üks uus liituja on Columbiast pärit tempomees, kes tundub väga võimas ja jõuline kuju. Kindlasti pole Amber kehvem kui varasemalt ja julgeksin öelda, et nad võitlevad koha eest finaalturniiril,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles