Rootsi koondise peatreener ei mõtle pärast fännide mõrvamist jalgpallile: tuleb püüda oma ühiskond korda teha

Ville Arike
, reporter
Copy
Rootsi jalgpallifänne evakueeritakse keset ööd kuningas Baudouini nimeliselt staadionilt Brüsselis.
Rootsi jalgpallifänne evakueeritakse keset ööd kuningas Baudouini nimeliselt staadionilt Brüsselis. Foto: IMAGO/Isosport/SCANPIX

Esmaspäeva hilisõhtul jäi Belgia ja Rootsi jalgpalli EM-valikmäng Brüsselis pärast esimest poolaega pooleli, kui rootslased said teada, et kohtumise eel mõrvati kaks nende kaasmaalast. Juhtunu tekitas šokilaine üle Euroopa, paljudes kohtades tugevdati turvameetmeid.

Esmaspäeval kohaliku aja järgi kella 19.15 paiku toimus viie kilomeetri kaugusel kuningas Baudouini nimelisest staadionist tulistamine, mille käigus tapeti kaks Rootsi jalgpallikoondise särki kandnud meest. Kui suuremad rahvusvahelised portaalid teatasid alguses ettevaatlikult, et pole teada, kas tegemist oli jalgpallifännidega, siis nii Rootsi ajaleht Aftonbladet kui ka Belgia meedia märkisid, et tapetutel olid seljas fännisärgid.

Ajalehe Sudinfo teatel hüüdis ründaja: «Allahu akbar!» Seejärel hakkas ta Kalašnikovi automaadiga sarnanevast relvast tulistama. Eile pressikonverentsi andnud Belgia peaminister Alexander de Croo liigitas toimunu terrorismiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles