Soome vutikoondis üha kaotab, nõutakse peatreeneri lahkumist

Toimetas Ville Arike
Copy
Soome koondoislased pärast Kasahstanilt saadud šokk-kaotust, esiplaanil Glen Kamara.
Soome koondoislased pärast Kasahstanilt saadud šokk-kaotust, esiplaanil Glen Kamara. Foto: IMAGO/Emmi Korhonen/Scanpix

Kui Eesti jalgpallikoondis on kriisis, siis viimasel ajal ei lähe paremini ka meie põhjanaabritel soomlastel. Pärast 1:2 kaotust Kasahstanile ja EMi otsepääsme saamise luhtumist nõutakse peatreener Markku Kanerva pead.

Valiksarja algus oli ilus. Soome kaotas võõrsil alagrupi suursoosikule Taanile, ent sai seejärel neli võitu järjest ja liikus kenasti EMi kursil. Seda veel pärast septembrikuise akna esimest kohtumist (võõrsil alistati Kasahstan 1:0). Seejärel kaotati kodus Taanile 0:1, mis ei tähendanud veel midagi hullu.

Ent oktoobrikuine aken tõi šoki: Sloveeniale jäädi võõrsil alla 0:3 ning eile kodus Kasahstanile 1:0 kaotusseisust 1:2. Külalised lõid väravad viimasel veerandtunnil. Täpne oli Bahtijor Zainutdinov, neist esimesel juhul penaltipunktilt.

Kaks vooru enne lõppu on Taanil ja Sloveenial 19, Kasahstanil 15, Soomel 12 punkti. Tõsi, soomlased on kindlustanud pääsu järgmisel kevadel peetavatele play-off-mängudele.

Pärast kolme kaotust järjest leitakse Soome lahe põhjakaldal, et 2016. aastast saati koondist juhendanud Markku Kanerval on selle perioodi edus küll suured teened, kuid nüüd on miski kinni kiilunud ja edasi peaks minema temata.

Kui telekanali Yle reporter küsis Kanervalt kokkuvõtet oktoobrikuu akna mängudele, tuli vastuseks: «No mida sa arvad?»

Teistes H-grupi mängudes alistas Sloveenia võõrsil Põhja-Iiri 1:0 ning Taani samuti võõrsil San Marino kõigest 2:1.

Tabel:

Standings provided by Sofascore

C-grupis kindlustas Inglismaa EM-pileti 3:1 võiduga Itaalia üle (32. pen, 77. Kane, 57. Rasford – 15. Scamacca). Ukraina alistas võõrsil Malta 3:1 ja jätkab Itaaliaga heitlust teise pileti eest.

Tabel:

Standings provided by Sofascore

G-grupp: Leedu – Ungari 2:2, Serbia – Montenegro 3:1. Siin on edasipääsus kinni Ungari ja Serbia.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles