BLOGI Anett Kontaveit alistas olümpiavõitja kahes setis (1)

Postimees Sport
Copy
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: Hannah Mckay

Suvel (tippsportlase) karjäärile joone alla tõmmanud Anett Kontaveit astub selle nädala lõpus tenniseväljakule, kui osaleb Luksemburgis toimuval tenniseturniiril Ladies Tennis Masters, mis mõeldudki endistele ässadele. Veerandfinaalis alistas ta 6:4, 6:4 Monica Puigi.

Enne mängu:

Teise asetusega Kontaveit kohtub avaringis 2016. aasta Rio olümpiavõitja Monica Puigiga. Kohtumine algab täna Eesti aja järgi kell 19. Võidu korral ootaks teda ees kas Lucie Šafářová (endine 5. reket, mitmekordne paarismängu slämmivõitja) või Pauline Parmentier (endine maailma 40. reket).

Samas tasub rõhutada, et endised edetabelikohad ning asetused sellel turniiril nõnda suurt rolli ei mängi. Näiteks kutsetega turniiriks kõrgeima paigutuse saanud tiitlikaitsja, 40-aastane Kim Clijsters (endine esireket, neljakordne slämmivõitja) langes konkurentsist juba avaringis, kui kaotas kohalikule mängijale Mandy Minellale (endine 47. reket) 6:4, 4:6, 8:10.

37-aastane Minella läheb poolfinaalis vastamisi sakslanna Andrea Petkoviciga (endine 9. reket), kes oli teises veerandfinaalis üle Daniela Hantuchovast (endine 5. reket, mitmekordne segapaarismängu slämmivõitja) 6:4, 6:2.

Kolmapäevasel turniirieelsel üritusel sõnas Kontaveit, et tal tuli kroonilise seljavigastuse tõttu küll profikarjäär sinnapaika jätta, kuid aeg-ajalt saab ta tennist siiski edasi mängida. «Mul on väga hea meel siin olla. Olen muidugi väga võistlusjanuline inimene ja ootan iga matši; ootan, et saaksin taas väljakule astuda ning võistluslikku tennist mängida. See on au,» sõnas ta.

Võistlusel on 110 000 euro suurune auhinnafond. Veerandfinalistidele on ette nähtud 5000, nelja hulka jõudnutele 10 000, teisele kohale 20 000 ja võitjale 50 000 eurot.

Eesti publikuga jätab Kontaveit hüvasti 11. novembril, kohtudes Tondiraba jäähallis Tuneesia tähe Ons Jabeuriga.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles