Kalev/Cramo saatis külla tulnud lätlased koju 40-punktilise pakiga

Toimetas Karl Juhkami
Copy
Kalev/Cramo mängumehed (sinises) kütsid võrgud täna kuumaks.
Kalev/Cramo mängumehed (sinises) kütsid võrgud täna kuumaks. Foto: Sander Ilvest

Valitsev Eesti korvpallimeister BC Kalev/Cramo teenis täna Eesti-Läti liigas suureskoorilise võidu, alistades külla sõitnud Valmiera Glass Via koguni 40 punktiga. 

Kalev/Cramo pani ajama kohe avavilest. Esimene veerandaeg võideti 24:13 ning riietusruumi mindi seisul 52:31. Teiselgi poolajal jätkati sama tarmukalt: kolmanda veerandaja järel oli seis 75:50 ning lõpusireeni kõlades vaatas tabloolt vastu 40-punktiline, 108:68 võit.

Kalev/Cramo leeris jõudis kahekohalise punktisummani koguni kuus meest: Mihkel Kirves viskas 16, Manny Suarez 13, Rauno Nurger 12, Kregor Hermet 11, Oleksandr Kovilar 11 ja Kristjan Kitsing samuti 11 punkti. Valmiera resultatiivseim oli Guntis Sipolins 15 punktiga. STATISTIKA

Võidurõõmu tundsid täna ka teised Eesti klubid. Tartu Ülikool Maks & Moorits oli võõrsil 80:65 üle BK Ogrest. Tartlaste mänguvankrit vedasid Märt Rosenthal (22 punkti), Hendrik Eelmäe (14) ja Anatoly Shundel (13).

Tartu peatreeneri Gundars Vetra hinnangul tõi võidu teise poolaja intensiivsus. «Suutsime teisel poolajal intensiivsust ja keskendumist parandada. Esimesel poolajal tegutsesime aeglaselt nii rünnakul kui kaitses ja ei suhelnud piisavalt hästi. Aga teisel poolajal olime paremini keskendunud, saime kiiresti vahe tagasi ja mängu üle kontrolli enda kätte. Hea, et seekord ei olnud lõpus mingit draamat ja saime mänguvõidu kindlalt kätte. Oli hea meeskondlik mäng, erinevatel hetkedel tõusid eri mängijad esile ja see tõi ka väga väärt võõrsil võidu,» sõnas Vetra.

Pärnu Sadam oli samal ajal võõral väljakul 77:56 üle Läti Ülikoolist. Sadama leeris viskasid nii Robert Valge kui ka Troy Barnies 13 punkti. 

Võidu sai tabelisse kirja veel ka Riia VEF, kes oli võõrsil 107:68 üle BK Ventspilsist.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles