Riia VEF loobus edasisest protestimisest

Peep Pahv
, sporditoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Karel Loide
Karel Loide Foto: SCANPIX

Kalev/Cramo korvpallimeeskond peab Balti liiga veerandfinaalseeria otsustava mängu laupäeval kell 16 Riias. Juba pühapäeva õhtul ilmsiks tulnud informatsioon sai eile kinnitust, sest vastupidiselt kartustele ei esitanud VEF täiendavat protesti.



«Meieni pole küll protesti kohta mingit uut informatsiooni tulnud,» sõnasid Kalevi mänedžer Kaarel Sibul ja korvpalliliidu peasekretär Karel Loide nagu ühest suust.

Loide on ühtlasi ka Eesti esindaja Balti liigas ja on kõikide uudistega kursis.

«Tean, et liiga peakohtunik koostab avaldust, kus selgitatakse mängujärgse protestiga seotud küsimusi,» rääkis Loide eile pärastlõunal.

Mäletatavasti peeti seeria esimene mäng Läti väikelinnas Salduses, kuna VEFi esindajate hinnangul poleks see kohtumine kogunud Riga Arena rentimiseks piisavalt publikut. Pärast laupäevast skandaalse lõpuga mängu on aga olukord muutunud ja lätlased julgevad mängu korraldada oma riigi esindusareenil.

Juba täna saab aga kõik selgeks Balti liiga teises divisjonis. Rakvere Tarvas alustab teist finaalmängu 15-punktilises kaotuses.

Möödunud teisipäeval kaotati just nii suurelt Leedu liiga viimasele meeskonnale Panevežysele.

Tarvas otsustas välismängule minnes kasutada koduliiga taktikat – hommikul kell kaheksa istutakse Rakveres bussi ja paar tundi enne mängu algust jõutakse võistluspaika kohale. Nii-öelda ühe soojaga mängule minek on Tarvale varemgi edu toonud, ent täna vajatakse keerulisest seisust pääsemiseks imet.

See, et Panevežys asub Leedu tabelis viimasel kohal, ei näita tegelikult meeskonna praegust taset. Poole hooaja pealt on klubi omanik toonud rivistusse mitu noort mängumeest, kes jõudnud kuuluda juba tippklubide koosseisu ja Leedu erinevate vanuseklasside koondistesse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles