Rumaluse tipp? Rootsi vutifännid rullisid lahti šokeeriva plakati (1)

Postimees Sport
Copy
Rootsi jalgpallifännid. Pilt on illustratiivne.
Rootsi jalgpallifännid. Pilt on illustratiivne. Foto: TT NEWS AGENCY/ScanPix

Pühapäeval kohtusid jalgpalli Rootsi kõrgliigas Stockholmi klubid Djurgården ja Hammarby. Fännidel oli mänguks tehtud plakat, kus oli soome keeles kirjas: «Elage ja nautige – tulistage politseid».

30 000-pealise täismaja ees mängitud kohtumises aitasid õppeharjutuse korras korda hoida ka Soome politseinikud, kes osalesid vutilahingus koostöös rootslastega.

Enne mängu Rootsi väljaande Hufvudstadsbladetiga rääkinud Rootsi politsei esindaja Jesper Molander kostis, et mõnes mõttes loodab ta, et Djurgårdeni ja Hammarby mäng ei kulge korrakaitsjate jaoks rahulikult, sest muidu läheb õppeharjutus veidi raisku.

Djurgårdeni turvajuht Mats Jonsson oli pärast mängu Aftonbladetiga vesteldes fännide plakati tõttu häiritud. «Kõik terve mõistusega inimesed mõistavad, et selline loosung on ääretult rumal. Nii rumal, et ma ei leia selle kirjeldamiseks isegi sõnu.»

Kuigi möllu oli staadionil palju, polnud jalgpallietendus suurem asi. Kuiv 0:0 viik tähendab, et Djurgården jätkab tabelis neljandana ja Hammarby langes kuuendaks.

Atmosfäär staadionil:

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles