Marko Kristali 15-aastane poeg näitab end Hispaania suurklubile

Henry Lääne
, Sporditoimetuse juht
Copy
Patrik Kristal (vasakul).
Patrik Kristal (vasakul). Foto: FCI Levadia Facebooki lehekülg

Jalgpalliklubi FCI Levadia talendikas 15-aastane pallur Patrik Kristal on Hispaania suurklubi Valencia CF U19 võistkonna juures testimisel, teatas Tallinna tiim pressiteate vahendusel.

143 korda Eestit esindanud legendaarse poolkaitsja Marko Kristali poeg on FCI Levadia poolkaitsja, kes treenib igapäevaselt Levadia esindusvõistkonna juures ning on pidevalt ka mängupäeva koosseisus, kuid enamus minuteid saab noormees U21 võistkonna juures Esiliigas.

Seni on Patrik Kristal saanud Levadia esinduse eest kirja viis kohtumist ning Esiliigas 59 kohtumist ja löönud 14 väravat. FCI Levadia esindusvõistkonnas tegi ta debüüdi 14-aastaselt mullu Tartu Tammeka vastu, kui sekkus vahetuspingilt ning sai kirja üheksa mänguminutit.

Kristal oli testimise uudisest natukene šokeeritud: «Testimine on siiani sujunud hästi, olen trennides enda arust kenasti hakkama saanud ning tiimikaaslased on mind hästi vastu võtnud ja oleme juba sõpradeks saanud. Kui sain teada, et Valencia kutsub mind testima, tuli see uudis mulle šokina. Saan ju ikkagi ennast näidata Euroopa tippklubi akadeemiale. Hakkasin kohe asju pakkima, lend oli järgmisel päeval!"

«Siin on kõik ideaalne, sportlikud tingimused on ülihead ja professionaalsed. Esialgsed ootused on testimisperioodil õnnestuda ja jõuda Valenciasse. Testimisele tulin U19 satsi juurde, kuid olen trenne teinud kaasa ka Valencia duubelvõistkonnaga,» lisas ta.

Kristal läks testimisele 15. oktoobril ning on seal täpselt kaks nädalat ehk 29. oktoobrini. «Meil on hea meel, et Patriku näol on Levadia noortesüsteemist sirgumas talendikas mängija, keda on märgatud ning tal on sellega seoses avanenud imeline võimalus ennast näidata Euroopa tippklubi noortesüsteemile. Soovime kogu klubi poolt, et tal õnnestuks testimine väga-väga hästi!" sõnas FCI Levadia U21 abitreener Nikita Martõnov.

«Patrik on väga andekas jalgpallur, kes paistis oma vanuseklassis kohe silma. Ta on suure võitlejahingega ning tal on suurepärane tehnika. Lisaks suudab ta väljakul mõelda välja palju ebastandardseid lahendusi, millega vastast üllatada,» lisas FCI Levadia esindusmeeskonna mänedžer Jevgeni Gurtšioglujants.

Valencia on Hispaania suurklubi, kes on praegu 20 klubi konkurentsis kümnendal kohal. Ehkki viimased aastat pole tiimile kõige heldemad olnud, on neil ette näidata kuus Hispaania liigatiitlit ja kaheksa karikavõitu. Muide, suurema osa profikarjäärist veetis Valencias Levadia praegune peatreener Curro Torres.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles