Kummalise sõnavõtuga esinenud Rootsi suusatäht vabandas soomlaste ees

Jarmo Jagomägi
, Reporter
Copy
Frida Karlsson.
Frida Karlsson. Foto: GRZEGORZ MOMOT / EPA / Scanpix

Murdmaasuusatamise maailmameister ja olümpiamedalist, rootslanna Frida Karlsson mõistis, et eksis.

Meie läänenaabrite ringhääling SVT rääkis sportlasega Belgias toimunud juhtumist, kus terroriakti käigus lasti maha kaks Rootsi vutikoondise fänni. Karlssonilt uuriti, kas tema tunneb end ohutult.

«Loomulikult oli juhtunu kohutav. Samas meie reisime kohtadesse, nagu Ruka või Livigno. Need on nagu väikesed s**aaugud, mis ilmselt terroriste ei meelita. Sellepärast tunnen end üsna turvaliselt,» vastas 24-aastane suusataja.

Mõistagi jäi see sõnavõtt ka soomlastele silma. Murdmaasuusatamise MK-hooaeg algab traditsiooniliselt põhjanaabrite juures Rukal novembri lõpus. «Ei ole just eriti meelitav termin,» kirjutas Iltalehti ajakirjanik Olli Kivioja.

Täna hommikul Karlsson vabandas. «Olen saanud soomlastelt vihaseid sõnumeid,» ütles ta usutluses Expressenile.

«Ma mõtlesin, et Ruka on väike koht, kui võrrelda näiteks Brüsseliga. Sellepärast polegi risk nii suur. Mul pole Rukaga mingit probleemi. Vastupidi, minu arust on see väga tore koht,» jätkas Karlsson.

«Ma oleks samuti solvunud, kui keegi räägiks minu kodukohast Sollefteås halvasti. Aga ma tõesti ei mõelnud seda nii. Vabandan kõigi soomlaste ees. Väljendasin end valesti.»

Rootslanna kutsub kõiki hooaja esimesele võistlusele kaasa elama. «Loodan väga, et Rukat ei peeta nõmedaks kohaks. Seda see kindlasti pole. See on lihtsalt väike linn,» lõpetas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles