Rekordit ohustanud Eesti neidude jalgpallikoondis lõi EM-valikturniiril vastase väravavõrgud auklikuks

Karl-Joosep Küngas
Copy
Aleksandra Kelli (sinises).
Aleksandra Kelli (sinises). Foto: Türgi jalgpalliliit

Eesti neidude U19 koondis mängis Bosnia ja Hertsegoviinas enda esimese kohtumise EM-valikturniiril, kui vastamisi mindi Gibraltari eakaaslastega. Korraliku etenduse korraldanud eestlannad teenisid lausa 9:0 võidu.

Peatreener Aleksandra Ševoldajeva nimetas Eesti koosseisu 19 mängijat, kes tulid kokku seitsmest erinevast klubist. Gibraltari vastu said võimaluse neist 16 ning pingile jäid ainult varuväravavaht Liisa Liimets, kaitsja Liisi Karilaid ja ründaja Karina-Mirtel Dervojed.

Eesti neidude U19 koondis teenis lõpuks Gibraltari vastu 9:0 võidu ning jala said valgeks koguni kuus mängijat. Kaks väravat said kirja nii algrivistusse kuulunud Aleksandra Kelli kui ka vahetusest sekkunud Kirkeliis Lillemets ja Kaili Lilles. Korra sahistasid Gibraltari väravavõrku nii Helina Tarkmeel, Liselle Palts, Marta Panova.

9:0 võiduga ohustas tänane neidude U19 koondis ka absoluutset Eesti jalgpallikoondiste võidutulemuse rekordit. Seejuures kuulub see viimased kaks aastat U17 neidudele ehk tänasele neidude U19 koondisele, kes alistasid 2021. aasta septembris Moldova eakaaslased 10:0.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles