Eesti judoka tegi sammu Pariisi olümpia suunas

Postimees Sport
Copy
Klen-Kristofer Kaljulaid (sinises).
Klen-Kristofer Kaljulaid (sinises). Foto: Gabriela Sabau

Ainsa eestlasena Abu Dhabi Grand Slamil osalenud Klen-Kristofer Kaljulaid (-90kg) saavutas kõrge 5. koha ning kogus paraja portsu vajalikke olümpiapunkte.

 

Kaljulaid alustas oma võistluspäeva võiduga Toni Miletici (BIH) üle. Seejärel pidid kibedat kaotusvalu tunnistama Omar Elramly ja Yahor Varapayeu. Veerandfinaali vastaseks tuli maailmareitingus 7. kohal asetsev Olümpiapronks Krisztian Toth (HUN).

Tasavägine kohtumine läks lisaajale, kuid Kaljulaid hoidis kontrolli enda käes ning ründas aktiivselt ja Tothile sai saatuslikuks viimane karistus, mis lõpetas matši ning Kaljulaid liikus edasi poolfinaali.

Poolfinaalis kohtus Kaljulaid serblasest endise maailmameistri Nemanja Majdoviga, kus sel korral jäi waza-ari väärilise hindega peale Majdov.

Kaljulaidi võistluspäev jätkus pronksmedalimatšis grusiini Giorgi Jabniashvili vastu. Pikk ja raske võistluspäev oli pronksikohtumiseks jätnud juba oma jälje ning paraku läks sel korral pronksikarva medal grusiini kaela. Kaljulaidile eduka võistluspäeva tulemuseks 5. koht ning hinnalised olümpiapunktid.

Järgmisena ootavad ees Euroopa Meistrivõistlused Prantsusmaal, mis toimuvad novembri alguses.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles