Taas Pirelli ohvriks langenud Ogier lobises välja WRC-sarja saladuse? (2)

Postimees Sport
Copy
Sebastien Ogier.
Sebastien Ogier. Foto: IMAGO / Nikos Katikis / Scanpix

Kesk-Euroopa autoralli MM-etapi esimese tõsisema võistluspäeva avakatsel tabas Sebastien Ogier'd tõsine tagasilöök.

Ralli kolmandal, 13,66 km pikkusel kiiruskatsel kaotas kaheksakordne maailmameister parimale mehele, tiimikaaslasele Kalle Rovanperäle 41,9 sekundit. Finišis ilmnes, et Toyota masina parem esimene rehv oli katki ja veljestki tükk väljas.

Viimasel kolmel aastal on WRC-sarja jalavarjudega varustanud Pirelli. Ogier on korduvalt rehvitootjat väga teravalt kritiseerinud. Nüüdki suutis ta end vaevu tagasi hoida, et mitte väga vängeid sõnu teele lasta.

«Uskumatu... Mis ma ikka oskan öelda,» sõnas Ogier katselõpu intervjuus nõutult. Ta ei saanud porisel teel arugi, kus, miks ja millal rehv purunes. Teada oli vaid nõnda palju, et see juhtus päris katse alguses.

Küll aga oli tähelepanuväärne usutluse lõpp: «Ei jõua ära oodata, millal Michelin naaseb.»

Sellega lobises Ogier ilmselt välja seni avaldamata uudise. Praegu on teada, et järgmine hooaeg jääb Pirellile viimaseks, ent uut rehvitootjat pole veel ametlikult valitud. Lisaks Michelinile kaaluvat WRC-sarja varustamist ka MRF ja Hankook.

Kesk-Euroopa rallil hoiab kolme katse järel liidrikohta Thierry Neuville. Rovanperä kaotab talle teisena 1,4, Ott Tänak kolmandana 6,3 sekundit. Võistlust saab jälgida Postimehe otseblogist.

Kommentaarid (2)
Copy
Tagasi üles