Žalgiris pandi koduväljakul täismaja ees korralikult paika

Karl-Joosep Küngas
Copy
Kazys Maksvytis pidi Žalgirise peatreenerina tänavu esimese kaotuse koduväljakul vastu võtma.
Kazys Maksvytis pidi Žalgirise peatreenerina tänavu esimese kaotuse koduväljakul vastu võtma. Foto: IMAGO/Eibner-Pressefoto/Marcel Engelbrecht/Scanpix

Korvpalli Euroliigas pidi esimest korda koduväljakul kaotust tunnistama Kaunase Žalgiris, kes jäi 72:87 alla Valenciale.

Nii Žalgiris kui ka Valencia olid Euroliiga hooaega alustanud kolme võidu ja ühe kaotusega. Samas polnud Valencia kordagi võõrsil suutnud võita ning Žalgiris koduväljakul ainult võite tunnistanud. Sellega oligi favoriidikoorem veidi Leedu au ja uhkuse õlul.

Kohtumine oli aga täielik Valencia sõu. 13:12 eduseisult sooritati 24:5 vahespurt ning kasvatati edu 20-punktiliseks. Poolajapausile mindi külaliste 52:30 juhtimisel.

Teisel poolajal suutis parimal juhul Valencia juba 29 punktiga juhtima pääseda ning Žalgirise poolehoidjad sisuliselt vaigistati. Lõpuks suutis Leedu klubi küll vahet veidi vähendada, ent Valencia teenis 87:72 võidu.

Võitjate kasuks viskasid koguni neli mängijat vähemalt 11 punkti. Neist edukaim oli Armeenia koondises mängiv ameeriklane Chris Jones 16 silmaga. Žalgirise kasuks viskas üleplatsimehena Keenan Evans 18 punkti.

Standings provided by Sofascore
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles