VIDEO Tammiku kübaratrikk vedas Eesti koondise ajaloolise võiduni

Postimees Sport
Copy
Eesti koondislased Getter Saar (vasakul) ja Lisette Tammik (nr 14) väravat tähistamas. Tammik oli mullu kuue tabamusega Rahvuste liiga edukamaid väravakütte.
Eesti koondislased Getter Saar (vasakul) ja Lisette Tammik (nr 14) väravat tähistamas. Tammik oli mullu kuue tabamusega Rahvuste liiga edukamaid väravakütte. Foto: Eesti Jalgpall / Facebook

Eesti naiste jalgpallikoondis kohtus eile, 27. oktoobril Rahvuste liigas võõrsil Armeeniaga. Eesti avas võistlussarja kolmandas kohtumises värava- ja võiduarve, kui vastane alistati 4:1

 

Esimesel poolajal haaras Eesti initsiatiivi enda kätesse. Veerandtunniga teeniti vastase väljaku poolel mitu karistuslööki, mis toimetati ka värava ette, kuid Armeenia kaitsemängijad olid igal võimalusel jaol. Armeenia väravasuul seisnud Yana Harutyunyan tegi ka järgmise viie minuti jooksul mitu otsustavat tõrjet, tõrjudes nurgalöögijärgses olukorras palli saanud Rahel Repkini löögi kui ka kaptenipaela kandnud Kairi Himaneni pealelöögi. 21. minutil tuli Armeenia vasturünnakule, mille järel pääses ründaja Oksanna Pizlova löögile, kuid eestlaste õnneks põrkus pall üle otsajoone. Kolm minutit hiljem oli ründaja uuesti aktsioonis, kui eestlaste ebaõnnestunud söödu järel Pizlova väravavaht Karina Korkiga üks ühele vastamisi seisis, kuid taas oli ründaja ebatäpne, seisab Eesti Jalgpalli Liidu kodulehel.

Eesti jõudis sihile 25. minutil: Maarja Saulep leidis tsenderdusega paremalt äärelt värava ees seisnud Lisette Tammiku, kellel piisas vaid ühest pealöögist, et pall puuriluku selja taha suunata. Poolaja lõpus oli Eestil veel mitu head võimalust: Tammik toimetas palli nurgalöögist latti, Mari Liis Lillemäe löök aga põrkus vasakusse posti. Vaheajale mingi Eesti 1:0 eduseisus.

Kohe teise poolaja alguses suurendas Eesti oma edu kaheväravaliseks, kui 47. minutil sahistas teistkordselt võrku Tammik. Lillemäe tsenderdas nahkkera paremalt äärelt karistusalasse, kus väravavaht sai küll käed vahele, kuid ala puhtaks klaarida ei õnnestunud ning pall jõudis Tammikuni, kes selle kindlalt võrku saatis.

59. minutil mängis Repkin pika palli liinide taha, kust see Tammikuni põrkas ning viimane võitles end karistusalas löögile, kus ta nahkkera kindlalt võrku lükkas. 64. minutil haaras Eesti Emma Treibergi debüütvärava järel neljaväravalise eduseisu: Kristina Bannikova toimetas nurgalöögi värava ette, kust Treiberg peaga löögile pääses. Vastased lõid ühe värava tagasi 70. minutil, kui täpne oli Ani Ghukasyan. Armeenia tabamus jäi kohtumise viimaseks ning lõpuvile kõlades oli Eesti võtnud 4:1 võidu.

Koondise peatreener Anastassia Morkovkina sõnul on rõõmustav, et naiskond suutis leida nii palju ruumi liinide vahel ja taga, et sealt ohtlikke momente tekitada. «Esimesed 20 minutit olid natuke rasked, sest ärevus ja vastutus oli naistel õlgadel. See mängis kindlasti rolli ja õiged liigutused ei tulnud välja. Aga leidsime täpselt need ruumid, millest me väga palju räägime. Tänu sellele saime palju standardolukordi ja tekitasime momente, mille ka realiseerisime, lüües väga head väravad,» rääkis Morkovkina.

Peatreener lisas, et teisipäevaseks korduskohtumiseks Armeeniaga on eesmärk hoida enda seljatagune puhas ning vallata ise rohkem palli. «Me ei taha lasta endale lüüa väravaid, samuti tahame veel rohkem palli vallata ja palliga mängida. Peame võistkondlikult palli mängima, sest see annab endale puhkemomendi, toob enesekindlust juurde ning tekitab väga palju ruumi, mida rünnata,» ütles Morkovkina.

Septembrikuus peetud Rahvuste liiga kohtumistest on Eestil kirjas 0:0 viik Kasahstaniga ning 0:5 kaotus Iisraelile. Eesti naiste koondise Rahvuste liiga järgmine kohtumine – korduskohtumine Armeeniaga toimub teisipäeval, 31. oktoobril kell 18.00 A. Le Coq Arenal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles