Tänakut tabas kummaline rehvipurunemine

Postimees Sport
Copy
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: M-Sport

Kui Kesk-Euroopa rallist on sõidetud veidi üle poole, hoiab Ott Tänak kolmandat kohta. Laupäeva esimene ring ei kulgenud aga päris muretult.

Võrreldes eilsega on Tänak võrreldes tippudega olnud veidi paremini konkurentsis. Tõsi, rehvipurunemine ühel ülesõidul lõi veidi plaane sassi. Lisaks tõrkus kohati hübriid. Ent suurt kahju sellest suures plaanis ei tekkinud. Meie mehe tõstis poodiumipositsioonile Elfyn Evansi avarii 11. kiiruskatsel.

«Tšempion pole veel selge. Kalle peab oma töö ära tegema. Vaatame homme. Tal pole endiselt väga lihtne,» kommenteeris Tänak usutluses RallyTV-le Toyotate põhimõtteliselt lõppenud tiitliheitlust.

Enda tänase esituse võttis ta kokku nõnda: «Kõik katsed on enam-vähem märjad, nii ka lõikekohad. Üsna porine. Kogu aeg on keeruline. Hommikul arvasime, et läheb kiiremini ja rohkem kuivaks. Aga seda ei juhtunud.»

Ta jätkas: «Lisaks juhtus kummaline rehvipurunemine, ülesõidul sattus nael rehvi. 3+1ga (kolm vihma-, üks pehme seguga rehv) polnud väga lihtne sõita.»

11. katse järel kaotab Tänak liidrile Thierry Neuville'ile 1.19,6 ja Evansi avarii järel vaid lõpuni jõudmisele ja MM-tiitli kindlustamisele mõtlevale Kalle Rovanperäle 1.08,5.

Päeva teist ringi alustatakse kell 16.15. Võistlusel saab silma peal hoida siit!

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles