Eesti esireket andis Itaalias slämmivõitjale lahingu, ent kaotas

Karl-Joosep Küngas
Copy
Mark Lajal.
Mark Lajal. Foto: ZUMA Press/Laurie Dieffembacq/SCANPIX

Itaalias toimuval Bergamo Challengeril tunnistas Eesti esireket Mark Lajal (ATP 217.) prantslasele Pierre-Hugues Herbert' (ATP 372.) 7:6, 6:3 paremust.

Kohtumises sai suuresti otsustavaks avasett, mis kestis koguni tund ja 10 minutit. Mõlemad mehed suutis korra vastase pallingu murda ning nõnda selgitati setivõitja kiires lõppmängus. Seal omasid mõlemad nelja settpalli. Kui Lajal ei suutnud neid realiseerida, siis 11:12 kaotusseisust teenis prantslane kolm punkti järjest ning vormistas setivõidu.

Teises setis lubas Lajal kiiresti enda pallingu Herbert'il murda. Eesti esireketil oli teises setis endalgi neli murdevõimalust, ent neid realiseerida ei õnnestunud. Nõnda teenis Herbert', kes viis korda ka paarismängus slämmiturniiri võitnud, 6:3 setivõidu ning edenes põhitabelisse.

Kuigi Lajal langes Bergamos justkui konkurentsist, siis on tal «õnneliku kaotajana» võimalus põhitabelisse pääseda. Kvalifikatsioonis neljandat asetust omanud Lajal peab lootma, et kaks põhitabelisse pääsenud mängijat loobuvad turniirist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles