JÄRELVAADATAV Tartu Bigbank näitas Lõuna-Eesti derbis võimu

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimeti liigas kohtusid Tartu Bigbank ja Võru Barrus. Lõuna-Eesti derbis jäi 3:0 (25:21, 25:23, 25:16) peale Tartu meeskond.

Tiitlikaitsja ridades tõid lätlasest diagonaalründaja Andris Širjakovs ja ameeriklasest tempomees Daniel Matheney 12 punkti, nurgaründaja Martti Juhkami toetas neid 10 silmaga. Võru leeris säras taas brasiillasest pommitaja Renato Oliveira Santos, kuid tema 17 punktist jäi sel korral väheks. Tartul on viie mängu järel ette näidata neli võitu, Võru saldo on kolm võitu ja kaks kaotust.

Enne mängu:

Liigatabelis on kõrgemal kohal Bigbank, hoides üheksa silmaga teist positsiooni. Barrus asub neist koht tagapool, punkte on koos kaheksa. Mõlemad meeskonnad on võitnud kolm ja kaotanud ühe mängu.

Bigbanki peatreener Alar Rikberg eeldab, et lähirivaalide omavaheline kohtumine tuleb tasavägine. «Võrul on võrreldes eelmise hooajaga toimunud kaks olulist muudatust – esiteks on olemas selge punktikahur ja rünnakuliider Renato Oliveira ning teiseks on liitunud meeskonnaga Kristo Kollo. See on meeskonda toonud rahu ja kogemust ning kindlasti on sel hooajal meeskond palju ühtlasem. Oleme mõlemad samade vastastega mänginud ja tulemuste pealt võib aimata, et kummalgi midagi lihtsat oodata ei ole. Usun, et see võiks olla esimeste voorude üks põnevamaid vastasseise,» rääkis Rikberg.

Tartlaste mängus on veel omajagu murekohti, tõdes juhendaja. «Oktoober pidigi olema meil selline arenemise kuu, paljudes asjades näen ka edasiminekut. Aga see, millega oleme seni maadelnud – diagonaali panus rünnakul punktidena ning samuti tempode efektiivsus rünnakul – sellega maadleme veel edasi. Võru on hea proovikivi, mis näitab, kui hästi senine tegevus vilja on kandnud. Negatiivne pool on mängupraktika, sest oleme neli mängu pidanud ja nüüd toimub meil viie nädala jooksul kümme mängu, kus saame ka võistlussituatsioonis oma asju rakendama hakata.»

Barruse juhendaja Oliver Lüütsepp rõhub ka võimalikule hirmufaktorile. «Valan kohe õli tulle – eelmisel hooajal ei õnnestunud meil Bigbanki võita ja eks nad nüüd kardavad, et ükskord see ikkagi juhtub. Kas see juhtub sel nädalal või millalgi hiljem, aga loodetavasti nad natuke hirmu tunnevad,» kommenteeris peatreener.

«Tartu tugevuseks on kaks head ründajat ehk Martti Juhkami ja Timo Lõhmus, kes on ka servijoone taga väga ohtlikud ja neid ei tohi sinna pikalt lustima lubada. Lisaks on ka Andris Širjakovs saanud pärast vigastusest taastumist nüüd kümme päeva rohkem trenni teha ja hakkab samuti paremaks minema. Meie peame aga valmis olema, mis juhtub siis, kui meie rünnakuliider Renato kinni võetakse. Siis peavad teised mehed välja astuma ja rohkem enda peale võtma asju. Plaan on meil igal juhul olemas,» lisas peatreener.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles