JÄRELVAADATAV Selver/TalTech püsib alistamatuna ja lahkus Pärnust kindla võiduga

Postimees Sport
Copy

Võrkpalli Cronimeti liigas kaotas koduväljakul mänginud Pärnu VK tabeliiidrile Selver/TalTechile 0:3 (20:25, 18:25, 15:25). Postimees vahendas mängu otseülekandes.

Kahjuks jäi mängu üheks võtmehetkeks Pärnu meeskonna põhisidemängija Karlis Ugis Abelitise vigastus avageimi keskel, mil kodumeeskond veel 17:16 eduseisus oli. 20-aastane lätlane viidi kiirabiga haiglasse ja et ka meeskonna teine side, sama noor Krister Õun oli juba varasemalt vigastusega eemal, pidi platsile jooksma abitreener Karl Lilles. Avageim kaotati lõpuks 20:25, kirjutas volley.ee.

Teist vaatust alustas Pärnu küll hästi, minnes 5:0 juhtima, ent geimi keskel pöördus eduseis pealinna klubi kasuks, kes võitis teise vaatuse 25:18. Kolmandas geimis Pärnu enam suurt vastupanu ei osutanud ja Selver/TalTech võttis 25:15 võidu.

Võitjate resultatiivseim oli 11 punktini (+7) jõudnud Matthew Aubrey, kes lõi ka 4 serviässa. Võrdselt 9 silma panustasid tempomehed Andri Aganits (5 blokki; +8) ja Marx Aru (+4). Selver/TalTechi vastuvõtt oli 45%, rünnak 41%, blokist saadi 9 ja servilt 7 punkti (eksiti 12 pallingul).

Pärnu VK kasuks tõi Renee Teppan 9 punkti (+5), 8 punkti jäi nii Tony Tammiksaare (-1) kui Toms Švansi (+5) arvele. Suvepealinna meeskonna vastuvõtt oli 46% ja rünnakuid lahendati 37-protsendiliselt, nii bloki kui serviga teeniti 5 punkti (servivigu tehti 17).

Tabelis kindlustas Selver/TalTech oma liidripositsiooni, viiest mängust on Andres Toobali juhendataval meeskonnal kirjas viis võitu ja 15 punkti. Pärnu jätkab 4 punktiga kuuendal tabelireal.

Enne mängu:

Liigatabelis hoiab Selver/TalTech täisedu ehk nelja võiduga esimest kohta (12 punkti), Pärnu on neljast senipeetud kohtumisest suutnud võita ühe ja on nelja punktiga kuues. Viimati sai Tallinna klubi kirja 3:1 võidu Daugavpilsi Ülikool/Ezerzeme üle ja Pärnu pidi tunnistama Jekabpilsi Luši 3:2 üleolekut.

Pärnu peatreener Toomas Jasmin tõdeb, et reedene vastane on liiga üks tugevamaid meeskondi. «TalTech on hästi komplekteeritud, kindlasti liiga üks favoriite, kel nõrka kohta polegi. Ka sidemängija on suurepärane ning meie temporündajatel tuleb kahtlamata tõsine tööpäev. Aga sellele vaatamata tahaksime punkte juurde saada ja loodan kodupubliku toel hea mängu teha. Loodan, et rahvast tuleb jälle saali korralikult,» ütles Jasmin.

Renee Teppani lisandumisega on ka Pärnu saanud juurde hea lisakäigu. «Asjad sujuvad üsna hästi, mehed on terved ja tahtmist täis, sisekliima hea. Mulle meeldis väga meie mäng Daugavpilsiga, mis oli Teppani esimene kohtumine meie ridades, seal oli ka noor sidemängija hea ja ei pidanud sidesid vahetama hakkama. Selver on muidugi teistsugune meeskond kui Daigavpils ja selleks peame valmis olema, et seal ei pruugi kõik nii õlitatult kulgeda,» lisas peatreener.

Selver/TalTechi peatreener Andres Toobal kostis, et vastane on väga motiveeritud. «Pärnu alles harjub selle koosseisuga ja neil lähevad asjad praegu kindlasti paremuse poole. Kui liidritel pole hea päev, on nad ebastabiilsed, aga meie peame valmistuma väga võitluslikuks kohtumiseks. Usun, et nad on meie vastu väga motiveeritud,» kommenteeris Toobal.

«Kui lased natukene kuskilt nii-öelda lohisema, siis karistatakse see kohe ära, seega ma loodan, et me sellist asja endale ei luba. Nimekirju ja mängijaid pole paberil mõtet vaadata, see reedel ei loe, asjad pannakse ikka platsil paika ja meie läheme oma asja ajama.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles